”Hyresförhandlingar och taxefrågor är högaktuella för oss nu”

… Anders Holmestig, VD på Fastighetsägarna

Vad händer i er organisation just nu, som berör området förvaltning?
– Den här tiden på året är det stort fokus på frågor som berör hyresförhandlingar för bostadssidan men i år också ett särskilt fokus på taxefrågor där många fastighetsägare upplevt kraftigt höjda kostnader för fjärrvärme, vatten och avfall.

– Inför julen brukar också frågor om brandsäkerhet bli större när det är vanligare att vi tänder ljus och även hantering av avfall i samband med ökade paketleveranser inför jul.

– Energieffektiviseringsfrågor är också högaktuella där många fastighetsägare jobbar för att sänka sina energikostnader.

Vad ser ni fram emot 2024?
– Under 2024 hoppas vi att vi lämnar den värsta delen av den ekonomiska krisen bakom oss. Det är nödvändigt att vi skapar stabila ekonomiska förutsättningar för att våra medlemmar ska kunna fortsätta att investera i bostäder och lokaler.

Vilka mervärden får man som medlem i er organisation?
– Ett medlemskap i Fastighetsägarna ger stöttning i det dagliga fastighetsföretagandet. Som medlem får du bland annat tillgång till juridisk rådgivning, rabatter på våra tjänster, kurser och information om branschens utveckling, kunskapsseminarier och nätverksmöjligheter med andra fastighetsägare.

Av: Marit Engstedt
marit.engstedt@forvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega