Hur använder man en offentlig toalett utan att bli sjuk?

Välkommen till en offentlig toalett
Om man tänker på hur många som suttit på samma toalettsits och hur många som glömt att tvätta händerna efteråt innan de tar i dörrhandtaget så känner man rysningar. Så vad ska man tänka på när det gäller hygien på offentliga toaletter?

Med COVID-19 pandemin som kommer att finnas kvar, om än med minskad spridning, och bakterier som trivs och sprider sjukdomar är det självklart att titta på hygienlösningar som effektivt sanerar både luft och ytor. Forskning visar nu att coronavirus andra virus och bakterier kan överleva på ytor i timmar, dagar och veckor.

Renlighet toalettsitsar
De flesta toalettsitsar är ganska rena med mindre än 1000 bakterier per kvadratcentimeter. Men du kommer förmodligen inte vilja äta middag på en toalettsits ändå.

Bakterier från en toalettsits gör ingen skada så länge du inte tar på sitsen och sedan tar på mun, näsa eller ögon. De delarna i ditt ansikte är en port för bakterier och virus att komma in i din kropp.

Stäng locket över bakterier och virus
Om man spolar utan att stänga locket kan partiklar med bakterier och virus duschas ut 3 till 4 meter. Du vet inte vem som besökt toaletten innan och vilka bakterier eller virus den personen haft med sig. Genom att stänga locket skyddar du inte bara dig själv utan också nästa besökare.

Hygien på riktigt med BioZone AirCare
BioZone AirCare genererar en högenergiplasma som tar bort bakterier, mögelsporer
och därmed dålig lukt. Plasman verkar i hela utrymmet vilket garanterar ett kontinuerligt frächt, hygieniskt och luktfritt utrymme.

BioZone skapar en högenergiplasma med speciella uv-lampor som sönderdelar molekylerna i luften. De höguppladdade atomerna i plasman reagerar med föroreningar och bakterier/virus/mögel och tar bort dessa. AirCare är en aktiv luftrenare.

Doftförbättrare med kemikalier maskerar bara ett problem och kan ge problem till personer som är överkänsliga.

Luftfartsverket – Arlanda
Toaletterna på Arlanda har en hög belastning (ca: 5000 besökare/dag). Trots städning var 3:e timma upplevde man stora problem med lukter och stor tillväxt av svartmögel vilket lett till höga kostnader i form av ombyggnad och underhåll. I juni2009 installerades BioZone AirCare i två toaletter för män.

Under de 6 månader som AirCare varit installerade har ingen dålig lukt förekommit på toaletten. Någon tillväxt av svartmögel har heller inte skett.

  • Tar bort dålig lukt
  • Reducerar effektivt bakterier, virus, mögel och andra föroreningar
  • Förbättrad hygien i luft och på ytor
  • Certifierat säker och bevisat effektiv
  • Design för offentliga utrymmen
  • Stickkontakt eller fast installation
  • Helt automatisk och fri från kemikalier
  • Underhållsfri – endast ett lampbyte per år
Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega