Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

”Utnyttja mer av kraften i era fastighetssystem”

… Richard Durlow, vd på Momentum som är proptechpartner till Förvaltarforum.

Varför är ni partner med Förvaltarforum?
– Förvaltarforum spelar en viktig roll i att möjliggöra och samla erfarenhetsutbyten inom branschen. Vi på Momentum har också sett kraften i hur våra egna kunder hjälper varandra genom att dela kunskaper och arbetssätt. Därför var det naturligt för oss på Momentum att etablera ett närmare samarbete med Förvaltarforum.

Hur ser du på digitaliseringsläget i branschen i dag?
– Branschen har kommit längre än många tror. Mobil ärendehantering, digitala signaturer och en mängd integrerade system är bara några exempel på sådant som sedan länge är standard. Med det sagt finns fortfarande mycket att göra. Vi ser att många kan utnyttja mer av kraften i de system man har. Att investera några timmar i en översyn av befintlig funktionalitet kan ge stor utväxling.

– Vad gäller framtida utveckling ser vi stora möjligheter kring ytterligare automatisering men även att utveckla tjänster mot hyresgästen.

Vad har ni på gång just nu?
– Momentum har som enda större leverantör av fastighetssystem investerat i en ny, webbaserad plattform, Momentum PM5.  Tjänsten levereras som en äkta SaaS-lösning utan behov av att installera några klienter. Vi har sedan lansering i början av 2017 mött ett enormt intresse från såväl befintliga som nya kunder, både bostads- och lokalförvaltande fastighetsbolag. Vi har därför förstärkt vår leveransorganisation och håller nu ett högt tempo i att implementera PM5 hos befintliga och nya kunder.

– Förutom detta lägger vi mycket fokus på att utveckla funktionalitet och service för våra kunders kund, hyresgästen. De ställer allt högre krav på sin hyresvärd och där behöver Momentum vara snabba och innovativa för att stötta våra kunder.

– Sist men inte minst är integrationer en fråga som står högt på dagordningen. Våra kunder har affärskritiska data i våra system och de behöver kunna få tillgång till den på ett strukturerat, flexibelt och säkert sätt. Momentum är en drivande aktör i projektet fastAPI som bland syftar till att underlätta detta.

Vad vill du ska hända framöver?
– Förvaltarforum har tagit taktpinnen i att utveckla branschen genom att förvaltare lär av varandra. Vi arbetar för en liknande utveckling kring system.

– Många fastighetsbolag vill gå ifrån anpassade lösningar med unika funktioner och rörig systemflora för att istället gå mot att arbeta enligt best-practice. Trots allt sysslar alla fastighetsbolag med förvaltning av fastigheter, det är i stort sett samma verksamhet oavsett om man finns i Göteborg eller Kiruna.  Våra kunder ser att standard ger både billigare, bättre och säkrare förvaltning, dessutom är det en utveckling som gynnar både kunder och systemleverantörer.

Vilka tips vill du ge till fastighetsägare och förvaltare?
– Om ni står inför ett nytt projekt eller känner att ni kanske inte arbetar effektivt nog, börja med att titta utanför den egna verksamheten. Bjud in marknadens aktörer och be dem presentera sina lösningar. Besök andra fastighetsbolag och se hur de arbetar. Välj sedan den leverantör som ni tycker uppfyller era behov bäst.

Text: Hans Hellberg
hans.hellberg@forvaltarforum.se

Bli den första att kommentera "”Utnyttja mer av kraften i era fastighetssystem”"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega