Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Aff

Aff Akademin – nytt sätt att lära sig

Det är inte ovanligt att det uppstår oenighet kring leveranser. För att känna sig trygg i beställarrollen gäller det att ha kunskap.  Aff Akademin och vår Diplomutbildning Bas erbjuder det.

Utemiljöleverantören (L) startade en entreprenad om trädgårdsskötsel och vinterrenhållning den 1 november. Bland annat ingår snöröjning av gården. Avtalet säger att snöröjningen ska vara genomförd senast 07.30 på morgonen, men för att komma in på gården behövs nycklar till en vägbom som beställaren (B) ska överlämna.

Trots att L upprepade gånger, både på möten och via mejl, begärt nycklar till bommen för att kunna köra in på gården har de inte fått några nycklar.

Detta eftersom beställaren inte har fått tillbaka dem från den tidigare leverantören. Beställaren säger att leverantören direkt kan fråga den tidigare leverantören, men denne återkommer inte vilket L upplyser B om i ett mejl.

Den 4 november snöar det kraftigt. Leverantören kan inte komma in med några maskiner på gården, men påbörjar handskottning och är klar med arbetet klockan 11.00.

Beställaren reklamerar arbetet och till avtalet där det står att arbetet skulle ha varit utfört klockan 07.30. Leverantören hävdar ”hinder” och säger att de har rätt till förlängd tid och dessutom vill de ha ersättning för tillkommande arbetstid, då det krävdes mycket personal för att skotta gården.

Vem har rätt?

Aff Diplomutbildning Bas
Situationen ovan är hämtad ur utbildningen Aff Diplomutbildning Bas och syftar till att lära deltagaren grundläggande regler i branschregelverket ABFF.

Situationer som denna är inte ovanliga och för att känna sig trygg i beställarrollen gäller det att ha kunskap. Och den kan man få genom Aff Akademin och vår Diplomutbildning Bas.

Över 500 personer har sedan starten 2018 lärt sig mer om hur Aff fungerar, i sitt eget tempo hemma på företaget.

Webbutbildning med test
Utbildningen är en webbutbildning, där innehållet delas upp i många mindre delar för att det ska bli lätt att lära sig. Texter varvas med filmer, bilder och övningsexempel, och man kan pausa och återkomma till utbildningen när man vill.

För den som vill testa sina kunskaper finns även möjligheten att avsluta med ett test och bli diplomerad i Aff.

För alla som kommer i kontakt med Aff
Vem har nytta av utbildningen? Alla som kommer i kontakt med entreprenader som baseras på Aff helt enkelt.

Oavsett om man är beställare eller leverantör, om man är upphandlare eller förvaltare. Utbildningen ger dig en trygg plattform för att kunna tolka ett befintligt avtal, likväl som den skapar förståelse för den som är i färd med att skriva ett nytt avtal.

Vem som hade rätt i exemplet ovan? Det beror förstås på om avtalet var ett Aff-avtal eller inte. Om det var en Aff-entreprenad, hittar du svaret i Aff Diplomutbildning Bas.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega