Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

”Vi vill lyfta förvaltningsfrågan”

… Jonas Högset, chef för Fastighet & Boende på Sveriges Allmännytta som är ny partner med Förvaltarforum.

Varför blir Sveriges Allmännytta partner till Förvaltarforum?
– Likt Förvaltarforum tror vi på vikten av att lyfta förvaltningsfrågan, vilket är kärnverksamheten för våra medlemsföretag. Att höja yrkets status och attraktivitet är något som branschen måste göra tillsammans och här är Förvaltarforum en etablerad plattform för samverkan.

Vad hoppas ni få ut av partnerskapet?
– För oss innebär partnerskapet med Förvaltarforum en viktig och värdefull marknadsföringskanal för våra utbildningar, men också att vi tillsammans skapar ytterligare mervärden för de över 300 allmännyttiga bostadsföretag som finns över hela Sverige och som är våra medlemmar. Våra utbildningar är dessutom öppna för alla och vår ambition är att vara en arena för kunskapsutbyte för hela fastighetsbranschen.

Vad är det mest spännande som händer hos er just nu?
– Som vanligt händer det mycket samtidigt, men något som vi kraftsamlar kring är att minska allmännyttans klimatpåverkan. Det gör vi genom en satsning som heter Allmännyttans Klimatinitiativ, där våra medlemsföretag ansluter sig till vår gemensamma ambition om en klimatneutral allmännytta, samtidigt som vi ska spar 30 procent energi till 2030. Till dags datum har vi fått ihop 173 företag som tillsammans förvaltar 677 000 bostäder, helt fantastiskt! Tillsammans kommer vi göra skillnad på riktigt.

Vilka är Sveriges Allmännyttas största utmaningar i dag och i framtiden?
– Vår utmaning är den samma nu som i framtiden, att vara relevanta för våra medlemsföretag. Att lägga fokus där de behöver mest stöd, samtidigt som vi driver branschutveckling.

Ni har nyligen öppnat upp för privata bolag att bli medlemmar, varför?
– Anledningen är de många nya bostadsbolag som skapats de senaste 5-10 åren. Många av dem har pensionsfonder som ägare och arbetar som långsiktiga ägare av hyresfastigheter. I de allra flesta fall har de köpt fastigheterna av allmännyttan, det vill säga Sveriges Allmännyttas medlemmar och verkar därmed på samma orter och till och med i samma bostadsområden.
– De anser själva att de skall ta ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt ansvar, vilket rimmar väl med allmännyttans grundvärderingar. Att vara samhällsbyggare är ett långsiktigt åtagande och vi vill genom att öppna upp för associerade medlemmar få mer samverkan, samtidigt som Sveriges Allmännyttas röst blir starkare av den samlade volymen.

Text: Hans Hellberg
hans.hellberg@forvaltarforum.se

Läs mer om Sveriges Allmännyttas utbildningar här

Bli den första att kommentera "”Vi vill lyfta förvaltningsfrågan”"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega