Vätterhem väljer Telia som ny kommunikationsoperatör

Vätterhem, som är Jönköpings största hyresvärd med närmare 9 000 hyreslägenheter, har upphandlat Telia som ny kommunikationsoperatör till sitt öppna fibernät. Från hösten 2024 kommer Telia, via varumärket Zitius, att erbjuda ett brett utbud av fibertjänster för tv, bredband och telefoni från flertalet nationella och lokala tjänsteleverantörer.

Övergången till Telia och Zitius som ny kommunikationsoperatör inleds etappvis under hösten 2024 och alla hyresgäster informeras i god tid innan bytet sker.

– Vi är mycket glada över det här samarbetet som innebär att Vätterhem nu kan erbjuda sina hyresgäster moderna kommunikationstjänster med hög driftsäkerhet via sitt öppna fibernät, säger Jonas Drougge, ansvarig för uppkopplade och smarta byggnader på Telia.

Med Telia kommer samtliga av Vätterhems cirka 19 000 hyresgäster dessutom att få kostnadsfri tillgång till TV från Telia – med Sveriges bredaste utbud av TV & streaming oavsett var man befinner sig, hemma, i Sverige eller inom hela EU/EES.

– Via hyresgästenkäten har vi fått önskemål om ett större TV-utbud och fler play- och streamingtjänster. Därför är det roligt att våra hyresgäster nu får så många fler kanaler, ett 10-tal extra, i basutbudet som ingår i hyran, säger Anders Saltin, inköpschef på Vätterhem.

Källa: Telia

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega