FÖRENING & ORGANISATION
Partnertext från Sweden Green Building Council

Lyssna på Årets person inom hållbart byggande, Johan Knaust, VD på K2A 

Välkommen på lunchwebbinarium som arrangeras av SGBC, nu på fredag 21 april. Johan Knaust, VD på K2A, utnämnd till Årets person inom hållbart byggande, berättar om hur ett fastighetsbolag kan axla miljöansvaret.

Knaust & Andersson Fastigheters vd Johan Knaust vågar ta i de stora frågorna kring utsläpp och bostadsbyggande och är en aktiv röst i debatten för en mer hållbar fastighetssektor. Under detta lunchwebbinarium arrangerat av Sweden Green Building Council berättar han om sin egen och K2A:s hållbarhetsresa samt länken mellan långsiktiga hållbarhetsstrategier och ökad affärsnytta.

Johan Knaust utnämndes till Årets person inom hållbart byggande under Sweden Green Building Awards den 27 oktober 2022. Han blev även 2022 års vinnare av priset för Hållbart ledarskap som delas ut av Nätverket för hållbart näringsliv.

”Gröna fastighetsbolaget”
Johan grundade K2A 2013 och sedan dag ett har företaget siktat på att vara “det gröna fastighetsbolaget” genom att prioritera klimatsmarta materialval och miljöeffektiva lösningar. Inriktningen bemöttes i början av skepsis, men han har idag visat att det går att bygga ett fastighetsbolag som är långsiktigt och hållbart – men samtidigt snabbväxande och lönsamt.

År 2020 var företaget först i världen med att få sina aktier klassade som gröna. Under 2021 inledde K2A den största insatsen inom miljöcertifiering och klimatriskinventering som gjorts i Sverige – bland annat är man på god väg att certifiera hela det befintliga fastighetsbeståndet med Miljöbyggnad iDrift. K2A bygger och förvaltar miljömärkta hyresrätter i trä och beskriver sitt klimatmål – Att hela bolagets värdekedja ska vara klimatpositiv senast 2027 – som det mest offensiva klimatmålet i branschen.

Agenda

  • Bakgrund — varför hållbarhet och fastigheter?
  • Länken mellan långsiktiga hållbarhetsambitioner och ökad affärsnytta
  • Hållbarhet när konjunkturen viker
  • Vägen till en klimatpositiv värdekedja 2027
  • Frågestund

Datum: Fedag 2023-04-21

Tid: 12:00 – 12:45

Online: Anmäl dig här 

Sweden Green Building Awards

Läs mer här.

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega