Stor potential i Byggvestas och Bonniers samarbete

Byggvestas och Bonnier Fastigheters nya samarbete ger många fördelar. Marit Appelgren, vd för Byggvesta Fastighetsförvaltning ser framtida skalfördelar för förvaltningen.

Bonnier Fastigheter och ByggVesta har undertecknat ett samarbetsavtal om att tillsammans bilda ett 50/50 ägt joint-venture som skall äga och förvalta hyresrätter i Stockholmsområdet.

Basen för samarbetet utgörs av 9 projekt på tillsammans cirka 1600 lägenheter som ingår i ByggVestas markportfölj i Stockholmsregionen.

– Vi gör det här för att säkra vår tillväxt. Vi vill tillsammans med Bonnier Fastigheter skapa nya fina områden och vi vet att Joint Venture är ett bra sätt att göra det. Vårt samarbete med AFA Fastigheter via Grön Bostad har ju varit till stor fördel för samtliga parter. Det blir liksom lite 1+1=3, säger Marit Appelgren.

Fördelar för förvaltningen
Marit Appelgren ser framför allt två speciella fördelar för förvaltningen.

– Ett större bestånd ger på lång sikt skalfördelar och gör oss också än mer intressanta som arbetsgivare. Vi har redan idag turen att kunna rekrytera och behålla bra medarbetare, men med kommande generationsskifte inom fastighetsförvaltning blir intressanta arbetsuppgifter och en möjlig karriärväg viktigare och viktigare.

I övrigt kommer det nya samarbetet inte att påverka Byggvestas förvaltning.

– Egentligen inte alls, vi förvaltar långsiktigt enligt samma principer som tidigare, det vill säga med fokus på nöjda hyresgäster samt bra driftnetton.

Nytänkande och hållbar tillväxt
ByggVesta har en lång och gedigen erfarenhet av markexploatering, utveckling och långsiktig förvaltning av hyresrätter i egen regi och i joint venture-samarbeten.

Bonnier Fastigheter är ett aktivt fastighetsbolag som förvaltar och utvecklar fastigheter och stadsrum. Bolagen har ett gemensamt fokus på nytänkande samt på stabil och hållbar tillväxt i långsiktiga innehav.

– Bonnier Fastigheter har idag en fastighetsportfölj med huvudsakligen kontor som haft en bra värdeutveckling över åren. Att nu ta steget in i bostäder är ett strategiskt beslut som innebär en riskspridning genom diversifiering av fastighetsbeståndet, säger Erik Haegerstrand, vd Bonnier Group och styrelseordförande Bonnier Fastigheter.

Erfaren bostadsutvecklare
– Vi ser stor potential i samarbetet mellan två värderingsdriva, familjeägda bolag. Genom bolagens samlade erfarenhet och kunnande kan vi skapa framgångsrika koncept och bidra till en intressant stadsutveckling, säger Rolf Eriksson, vd ByggVesta.

– Vi ser som samhällsbyggare fram emot att nu även ta steget in i bostadssegmentet. Detta genom samarbetet med ByggVesta som är en erfaren bostadsutvecklare och en trygg partner, säger Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter.

Text: Mats Cato
mats.cato@forvaltarforum.se

Om ByggVesta
ByggVesta är en innovatör som utvecklar, bygger, förvaltar och investerar i nya hållbara bostäder. Bolaget specialiserar sig på att skapa inkluderande områden, på hyresrätter och studentbostäder. ByggVesta ingår i den Seattle baserade koncernen Stellar Holdings, ägd av svensk-amerikanen Lars Jonsson och hans familj.

Läs mer på www.byggvesta.se

Om Bonnier Fastigheter
Bonnier Fastigheter har tydligt fokus på långsiktig tillväxt genom förvärv av fastigheter och projektutveckling. Med ett långsiktigt åtagande i fastigheterna och deras närområden är Bonnier Fastigheter en aktiv förvaltare och utvecklare av både fastigheter och stadsrum.

Läs mer på www.bonnierfastigheter.se

 

Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega