Hyresgästerna får egen minigolfbana

Gör en rolig aktivitet som alla kan vara med på, som minigolf! Det föreslog Familjebostäders hyresgäster i Tensta för att skapa mer trivsamma gårdar. Nu är tolv nya minigolfbanor på plats som sträcker sig runt området.

Under vintern och våren har Familjebostäder rustat upp gårdarna mellan husen på Faringeplan, Björingeplan, Uppingegränd och Tisslingeplan i Tensta. Projektet har beviljats medel från Boverket för att göra gårdarna mer trivsamma, trygga och anpassade för alla åldrar.

– Gårdarna användes inte så flitigt av våra hyresgäster och det ville vi ändra på. Vi ville skapa fler naturliga mötesplatser och hitta en rolig aktivitet som alla oavsett ålder eller kön kunde uppskatta, berättar Petra Dahlberg, förvaltare i Tensta.

Minigolf – när hyresgästerna fick tycka till
Hyresgästerna har kommit med önskemål om vad de vill förbättra på gårdarna. Högt upp på önskelistan stod en aktivitet som alla kan vara med på – minigolf.

– Våra hyresgäster har tyckt till om hur de vill använda sina gårdar och det har vi lyssnat på. Minigolfbanan är deras idé och det känns roligt att kunna förverkliga den, säger Petra Dahlberg.

Nu är de tolv minigolfbanorna klara att börja användas. Hela banan är drygt 1 km lång och banorna är placerade på gårdarna i området.

– Det är nog lite unikt att bostadsbolag bygger minigolfbanor till sina hyresgäster, särskilt när de är spridda över ett så stort område som det här. Jag hoppas att många kommer att ha glädje av dem, säger Petra Dahlberg.

Källa: Familjebostäder

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega