Ett bra år för förvaltningen

2018 är snart slut och det känns som att året inneburit en nytändning för alla oss som gillar och inser värdet av värdeskapande, hållbar fastighetsförvaltning.

Inte minst resultatet från den undersökning som Fastigo, Förvaltarforum och Svefa gjorde tillsammans i våras om hur fastighetsförvaltningen behöver utvecklas för att möta framtidens krav bekräftar detta.

Nästan 500 personer svarade på enkäten och de flesta var överens om att förvaltningen kan och måste bli bättre på många punkter. Störst utvecklingsbehov finns inom digitalisering, hållbarhet, affärsmässighet samt förståelse för kundernas krav.

Stort steg framåt
Bara att diskussionen förs är ett stort steg framåt.

Ett annat positivt tecken är att Allmännyttans branschorganisation inrättat en tjänst som förvaltningsexpert och kompletterat sitt utbildningsprogram med en dag för förvaltare. Särskilt roligt är det förstås att det är Årets Fastighetsförvaltare 2018, Anna Lackman, som håller i trådarna.

Även Fastighetsägarna och flera andra organisationer lyfter fram förvaltningens allt större betydelse i sina verksamheter.

Fler än 16 000 prenumeranter
Förvaltarforum har under 2018 hunnit fylla två år. Och vi är en pigg och stark tvååring som växer snabbt och får många nya kompisar. Vi är så glada att ni gillar oss.

Sedan någon vecka är ni fler än 16 000 som prenumererar på våra nyhetsbrev, vilket redan gör oss till en av de största spelarna i branschen. Vi har också fått flera nya partners under året som tillför vår sajt ännu mer kunskap.

Vårt temasidor och vårt nyhetsbrev Förvaltarforum Kompetens, där du hittar de flesta utbildningar och kurser för dig som vill utvecklas i yrket, har tagits emot positivt.

Två nya avdelningar
I början av nästa år inrättar vi två nya temasidor som också får egna nyhetsbrev. I februari startar Förvaltarforum Förening, där organisationer som kan underlätta din vardag presenterar sin verksamhet och sina erbjudanden. Och i mars kommer Förvaltarforum Branschutveckling där vi följer alla nya innovationer och goda exempel som just bidrar till att trygga er förvaltare för framtiden.

Vi har också startat vårt Forum där du kan utbyta erfarenheter med, och få råd och tips från, kolleger i branschen. Passa på att ställ en fråga eller dela med dig av goda råd.

Dessutom ser vi förstås fram emot nästa års stora begivenhet, Framtidens Förvaltare 2019 den 6 februari, som tar ett grepp på alla de stora framtidsfrågorna inom förvaltning. Denna gång alltså på Clarion Sign i Stockholm för att alla ska få plats. Vi hoppas förstås att du kommer

Men nu unnar vi oss ett välförtjänt jullov och hoppas att ni också får det. Vi är tillbaka igen den 7 januari.

Från oss alla till er alla

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År

Hans Hellberg
chefredaktör Förvaltarforum
hans.hellberg@forvaltarforum.se

Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega