Lyckat med omvänt mentorskap på SSSB

Studenten Philip Knis var mentor åt förvaltningschef Mathias Lantz i SSSB:s omvända mentorskap. Foto: Jana Eriksson.

Stockholms Studentbostäder (SSSB) vände på begreppen och lät studenter vara mentorer till fem av sina chefer i ett omvänt mentorskap.

– Vi har pratat mycket om hur vi kan bli en mer attraktiv arbetsgivare och få ännu nöjdare hyresgäster. Eftersom vi jobbar med studentbostäder känns det särskilt bra att knyta oss närmare universitet och högskolor. Det gör det lättare att förstå vilka behov de som ska jobba och bo hos oss har. För egen del har det varit väldigt spännande och lärorikt att få en student som mentor, säger Mathias Lantz som är förvaltningschef på Stockholms Studentbostäder.

Träffats vid fem tillfällen
Mentor och adept träffades vid fem tillfällen under ett halvårs tid. Ibland med bestämda frågeställningar kring hyressättning och inflyttningsprocessen och ibland för mer allmänt prat.
Philip Knis var mentor åt Mathias Lantz. Till vardags studerar han fastighetsutveckling på KTH och jobbar extra som analytiker på Möller & Partners.

– Det var väldigt givande och jag har fått många tips kring bra fastighetsförvaltning. Med rätt roll och rätt förutsättningar skulle jag gärna jobba på SSSB i framtiden, säger Philip.

Bättre info om lägenheterna
Som nybliven hyresgäst hos SSSB fick han också tillfälle att framföra några förbättringsförslag.

– Som blivande hyresgäst skulle man gärna vilja se bilder på lägenheten och inte bara en planskiss. Jag skulle också uppskatta om man kunde få kontakt med den dåvarande hyresgästen och kanske få komma och titta på lägenheten innan man får tillträde, säger Philip Knis.

Flera nyheter på gång
Mathias Lantz anser att synpunkterna från hans mentor ligger väl i linje med flera av de idéer som bolaget redan har på gång.

– Vi jobbar nu med hur vi kan presentera våra lägenheter mer digitalt så att hyresgästerna bättre kan planera sina blivande hem. Det skulle också vara intressant för framtiden och se över en form av traineetjänst inom fastighetsförvaltning för att fånga upp nya förmågor, säger Mathias Lantz.

SSSB fortsätter med det omvända mentorskapet även i år och just nu pågår rekrytering av nya mentorer och adepter.

Text: Hans Hellberg
hans.hellberg@forvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega