Hon är årets samhällsbyggare 2019

Anna-Lena Lehto utsågs på tisdagen till Årets Samhällsbyggare 2019 för sitt arbete med att föryngra fastighetsbranschen.

Anna-Lena Lehto har en karriär inom fastighetsbranschen, där hon bland annat arbetat på Uppsalahem under 17 år. Där startade hon ett traineeprogram år 2003, eftersom hon hade insett vikten av att få in unga personer samt fler kvinnor in i fastighetsbranschen.

– Jag är så överraskad och in i Norden glad över utmärkelsen säger Anna-Lena Lehto.

I dag har Anna-Lena startat eget där hon arbetar med just rådgivning inom HR. Hon sprider sin erfarenhet och kompetens vidare och arbetar för att skapa miljöer dit unga talanger vill söka sig.

– Det är fantastiskt roligt att presentera Anna-Lena Lehto som Årets Samhällsbyggare 2019 eftersom hennes långa arbete med föryngring och breddning av branschen är så betydande för den, säger Sara Haasmark, vd för Samhällsbyggarna.

Priset Årets Samhällsbyggare har delats ut sedan 2013. Priset är, förutom den hedervärda titeln, en statyett av konstnären Carl-Gustaf Ekberg.

Så här lyder juryns motivering till priset:
”Genom att skapa ett traineeprogram på Uppsalahem har hon arbetat för att få in nya perspektiv och erfarenheter i fastighetsbranschen. Hon har fått se många av dessa traineer utvecklas till personer med ledande roller i branschen. Med kompetensutveckling och rekryteringar arbetar hon vidare för att uppnå breddning och jämställdhet och med sin strategiska blick har hon arbetat målmedvetet för att få till en förändring, föryngring och inkludering i fastighetsbranschen och hon har bidragit till att synliggöra kompetensförsörjning som en strategisk fråga för branschen.”
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega