Ny sajt ska locka fler till fastighetsbranschen

… Lena Nyquist, verksamhetschef på Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd som nyligen lanserat sajten Jobba i Fastighetsbranschen.se.

Lena Nyquist

Vad är syftet med sajten?
– Vi vet att fastighetsbranschen lider av stor kompetensbrist och behöver anställa fler än 15 000 personer innan år 2027. Syftet med sajten är att kort och gott på en plats samla allt man behöver för att bli en del av fastighetsbranschen, oavsett om det handlar om studier eller andra karriärvägar.

– Besökare kan få en översiktsbild av branschen, de olika yrkesrollerna och vilka arbetsgivare och utbildningsanordnare som finns just där de själva bor. På det sättet kommer vi göra fastighetsbranschen mer tillgänglig och öka attraktionskraften.

Hur ska den marknadsföras?
– Sidan kommer att marknadsföras både via digitala kampanjer och personliga möten. Vi kommer att annonsera kontinuerligt i sociala medier, men också göra större insatser i samband med viktiga datum, till exempel när ansökan för högre studier stänger. Det kommer främst handla om digitala annonser, bilder och filmer, men också artiklar, intervjuer och annonser i dags- och branschtidningar.

– Samtidigt försöker vi vara på plats där våra målgrupper finns. Det kan handla om jobb- och utbildningsmässor, Almedalen, Järvaveckan och de event vi brukar delta i tillsammans med de organisationer och myndigheter som vi samarbetar med.

Hur tänker ni att branschen ska använda sidan?
– Vi ser många fördelar som branschen kan dra från plattformen. Det tydligaste är att både arbetsgivare och utbildningsanordnare får en gemensam, enkel och pedagogisk plattform där man enkelt kan hitta till de jobb och utbildningar som erbjuds. Vi ser även studie- och yrkesvägledare som en stor användargrupp, som kan använda sidan som verktyg i deras dagliga arbete när de vill rekommendera fastighetsbranschen till studenter och arbetssökande.

Text: Hans Hellberg
hans.hellberg@forvaltarforum.se

Läs mer om sajten Jobba i fastighetsbranschen här

Bli den första att kommentera "Ny sajt ska locka fler till fastighetsbranschen"

Lämna en kommentar

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Välj ett giltigt formulär