Proptech / Nytt om digitalisering & system

Dyrare sophantering – men mycket går att göra

Sophanteringen blir dyrare i takt med att utsläppsmålen för koldioxid ska mötas. Men kostnaderna kan minska – genom ökad källsortering. Där har fastighetsnära insamling en stor betydelse, säger Ulf Wikström, hållbarhetschef på Stockholm Exergi.


Partnertext från Stockholm Exergi

Finns ni på plats när kunderna behöver er?

Med den digitala tjänsten Driftkoll är det enkelt att övervaka en eller flera fastigheter. Larm via e-post och sms ger möjlighet att åtgärda felet innan de boende märkt att något är på tok!


Fasbalansering kan spara både pengar och miljö

Energibolaget Stockholm Exergi har en rad olika produkter och tjänster för både värme och el. En av dessa är Eloptimering med fasbalansering, som gör det möjligt att balansera strömförbrukning och effektuttag i en fastighet.


Partnertext från Stockholm Exergi

Ta kontroll över din värmeförbrukning i vinter

Vintern närmar sig och då ökar hushållens energianvändning samtidigt som energisystemen går för fullt. Med ett optimerat värmesystem där du har koll på energitjuvarna står du redo för vintern.


Partnertext från Stockholm Exergi

Framtidssäkra fastigheten med optimering av el

Stockholm Exergi har tagit fram tjänsten Eloptimering. Som fastighetsförvaltare får du översikt och kan styra och optimera elanvändningen i fastigheten. Då överskrids inte säkringsnivån vid hög belastning.


Partnertext från Stockholm Exergi

Tjänsten som sänker kostnaden och ökar komforten

Bättre inomhuskomfort till en lägre kostnad – det är tjänsten Värmeoptimering i ett nötskal. ”Vi styr specifikt på inomhustemperaturen så det blir ett bättre inomhusklimat samtidigt som vi sänker effektkostnaden”.


Partnertext från Stockholm Exergi

Underlättar driften av fjärrvärmecentralen

Det ska vara enkelt och tryggt med fjärrvärme. Med tjänsterna Driftkoll och Driftövervakning blir hanteringen av fjärrvärmecentralen smidigare.  


Riksbyggen och Stockholm Exergi vill skapa minusutsläpp

Stockholm Exergi tar tillsammans med sex kunder, varav Riksbyggen är en av dessa, ett viktigt steg för minskade utsläpp av koldioxid.


Partnertext från Stockholm Exergi

Hur håller du koll på fjärrvärmecentralen?

Med digitala drifttjänster blir det enklare att logga temperaturer och hålla ordning på mätvärden. Vi hjälper er till proaktiv och effektiv drift av fjärrvärmecentralen genom larmfunktion, övervakning och analysmöjligheter.


Partnertext från Stockholm Exergi

Optimera energianvändningen och få bättre inneklimat

Stockholm Exergis koncept Smarta Fastigheter erbjuder flera tjänster för att förenkla och optimera kundernas energianvändning och inomhusklimat. Men det optimeras även utifrån ett systemperspektiv.


Datacenter värmer stockholmare

Tiotusentals bostäder ska värmas med spillvärme från ett nytt datacenter. Lösningen bygger på ett samarbete mellan datacenterbolaget Interxion och energibolaget Stockholm Exergi.


Partnertext från Stockholm Exergi

Fasbalansering, analys av elförbrukning och optimering – nyckel till en framtidssäkrad fastighet

Energihanteringen i våra fastigheter behöver anpassas för effektbrist och högre elpriser. Stockholm Exergis EnergyHub är en lösning som innebär ett steg på vägen mot att energi- och effektoptimera en fastighet.


Partnertext från Stockholm Exergi

Smarta fastigheter ger helhetsgrepp och besparing

Stockholm Exergis koncept Smarta Fastigheter har som ambition att förenkla och optimera energianvändningen för hela fastigheten på ett digitalt och modernt sätt.


Nytt samarbete ger bättre energirådgivning

SBC har inlett ett samarbete med Stockholm Exergi som ska erbjuda energirådgivning till bostadsrättsföreningar i Stockholm.


Valvet blir partner med Stockholm Exergi

Förvaltningsbolaget Valvet breddar sitt erbjudande med energitjänster genom ett partnerskap med Stockholm Exergi.


Stockholm Exergi lovande nystart

KRÖNIKA

Vår krönikör Stefan Lindsköld hoppas och tror att Stockholms fjärrvärmebolags nya namn lovar ett nytänk på energiområdet.


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega