Bransch / Nytt från våra branschpartners

”Viktigt med trygghet från start”

PROFILEN

När kommunala Stångåstaden fick uppdraget att bygga bostadsrätter, blev Robine Bremer kundansvarig. Hon utgick från egna erfarenheter för att skapa den bästa kundupplevelsen.
– Eftersom jag själv gjort olika bostadsköp vet jag vad som är viktigt för köparen.


Partnertext från Stångåstaden

Fastighetschef med fokus att göra skillnad

Marcus Mattsson tillträdde som fastighetschef på Stångåstaden i våras. Bostadsbyggande är en ny bransch för honom, men han ser stora likheter med det teknik-, energi- och utvecklingstänk som finns inom industrin, där han varit verksam i 20 år.


Partnertext från Stångåstaden

Så jobbar vi för ett tryggare Linköping

Robert Aldén är chef för enheten för trygghet och säkerhet på Stångåstaden. Här arbetar sju personer med övergripande ansvar för strategier och modeller för trygghetsarbetet, men också med bosociala frågor, brandsäkerhet och boendejuridiska frågor.


”Vi är mitt i en förändringsresa kring framtidens arbetsplats”

HALLÅ DÄR...

… Ulf Gustafsson, förvaltningschef på Stångåstaden. Välkomna, varför vill ni bli partners med Förvaltarforum? – Förvaltarforum blir ett bra nätverk för oss där fastighetsförvaltning är i fokus; både att lära av andra och dela med oss av vår kunskap.


Stångåstaden utvecklar hem för hela livet

Stångåstaden har nio olika konceptboenden för personer som är 65+. I bostäderna ligger fokus på trygghet, tillgänglighet och gemenskap. Nu utvecklas seniorkoncepten ytterligare med nya tjänster och smarta lösningar.


Fastighetsbolagens storsatsning på vindkraft

ÖrebroBostäder, Stångåstaden och Tekniska Verken, äger Bixia Gryningsvind ihop. De investerar nu i två nya vindkraftverk som ger en ökad årsproduktion från cirka 41 Gwh till cirka 68 Gwh. Det motsvarar fastighetsbolagens totala användning av fastighetsel.


Partnertext från Sveriges Allmännytta

Fastighetsägare går ihop för att öka tryggheten

Lokal samverkan mellan fastighetsägare blir allt vanligare.
– Vi fastighetsägare spelar en viktig roll för områdets utveckling, säger Mia Powalko, stadsdelsutvecklare på Stångåstaden i Linköping, där en ny fastighetsägareförening ska öka trivseln i Berga.


2 av 3 är positiva till lägenhet renoverad genom återbruk

Begreppet återbrukslägenhet kan vara nytt för många, men är redan idag en välkänd renoveringsprincip. En nyligen genomförd undersökning visar att två av tre vill se sina hyreslägenheter renoveras enligt denna, mer klimatsmarta metod.


Studentbostäder skapar fler lägenheter – bygger om korridorsrum

Studentbostäder i Linköping jobbar för att tillgängliggöra fler bostäder för stadens studenter och planerar att skapa 300–500 bostäder under de kommande åren. Bland annat bygger man om korridorsrum till lägenheter.


Stångåstaden ger unga förtur och erbjuder rökfritt boende

Styrelsen i Stångåstaden har beslutat om förändringar i det befintliga bostadskösystemet. Man vill bland annat frigöra bostäder för ungdomar i åldern 18–24 år och införa rökfria konceptboenden i nyproduktion.


Därför trivs så många att jobba i fastighetsbranschen

Fastighetsbranschen har ett starkt fäste i Great Place to Works årliga rankning av Sveriges Bästa Arbetsplatser. Vad är det bolagen gör som är så ”rätt”?


Stångåstaden länkar samman arbetssökande och företag

Genom att vara en länk mellan arbetssökande och företag i Linköping har fastighetsbolaget Stångåstaden lyckats få 150 i arbete sedan starten 2019. – Det är vårt sätt att göra staden bättre, säger bolagets vd.


Fyra bolag ska lyfta Berga

ICA Fastigheter, HSB Östergötland, Heimstaden Bostad och Stångåstaden ingår ett samarbete med ambitionen att vidareutveckla Berga stadsdelscentrum i Linköping.


”Ett plus ett kan bli tre”

Ökad samverkan ska lyfta Linköpings områden med sociala utmaningar. Ledarna för Stångåstaden, Victoria Park och kommunen berättar hur de utvecklar områdena.


Stångåstaden går vidare efter sprängdådet

Nu är alla skadorna reparerade efter den stora explosionen på Ådalagatan i Linköping förra året. Stångåstadens vd Fredrik Törnqvist summerar bolagets erfarenheter.


De är Sveriges bästa arbetsplatser

Sju fastighets- och förvaltningsbolag finns i år med på företaget Greats Place to Works lista över landets bästa arbetsplatser.


”Så hjälper vi våra hyresgäster”

Uppskov med hyresinbetalningar, nya rutiner för hyresgästbesök, allsång och underhållning utomhus. Det är några av alla sätt som bostadsbolagen vill hjälpa sina hyresgäster och minska risken för smittspridning.


Ny sajt om att jobba på Stångåstaden

Nu ger Stångåstaden i Linköping alla möjlighet att hänga med in bakom kulisserna. I en ny sajt visas företaget upp från insidan med hjälp av foton, filmer och texter från vardagliga situationer.


Rekryterar rätt med värdegrundstest

Stångåstaden i Linköping är ett värderingsstyrt företag och när de rekryterar söker de efter högpresterande kulturbärare. Sedan ett år görs det bland annat genom ett digitalt värdegrundstest.


Stångåstaden tilldelas 112-priset

Tillsammans med polisen, räddningstjänsten och ambulansen tar Stångåstaden emot 112-priset för utomordentlig samverkan mellan professionella blåljusaktörer och civilsamhället för insatsen i samband med sprängdådet i Linköping den 7 juni 2019.


De slåss om årets kundkristaller

Nu är det klart vilka som gör upp om årets kundkristaller. Se alla nominerade!


Partnertext från Fastigo

Fastigos HR-dagar en succé!

Anders Hansen var en av huvudtalarna under Fastighetsbranschens HR-dagar, som i år hade nästan 70 deltagare.


Stångåstadens bombskadade fastighet återställs

Stångåstadens tekniska undersökning av den bombskadade fastigheten på Ådalagatan 1 och 3 i Linköping är nu slutförd. En sammanställning har gjorts av vilka åtgärder som behöver göras innan hyresgästerna kan flytta tillbaka.


Så klarade Stångåstaden explosionen

Ett väl inövat krishanteringssystem, lojala medarbetare och stöd från hela Linköping. Därför kunde Stångåstaden hantera en av de värsta kriserna i bolagets historia.


Ny värderingstest för bättre rekrytering

Stångåstaden är först i Sverige med en ny typ av test vid rekrytering. Testet visar vem som har bäst värderingar för att lyckas på jobbet.


Fem kan vinna Fastigopriset

På tisdag presenteras vinnaren av Fastigopriset.


Branschens bästa arbetsplatser utsedda

Sex fastighets- och förvaltningsbolag tar topplaceringar i Great Place to Works lista över landets bästa arbetsplatser 2018. Bäst betyg får Newsec.


Stångåstadens nya hyror klara

Stångåstaden och Hyresgästföreningen har kommit överens om nya hyror för 2019 som gäller från den 1 april.


LinkStep skapar tryggare bostadsområden

Stångåstaden och Linköpings kommun länkar samman näringsliv med rätt kompetens för att få personer som står utanför arbetsmarknaden i jobb.


Stångåstaden arrangerar talangjakt

Det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden är för första året en av arrangörerna i talangtävlingen On Stage.


Stångåstaden en av Europas bästa

Stångåstaden hamnade på en prestigefylld 20:e plats när organisationen Great place to work delade ut pris till de bästa arbetsplatserna i Europa 2018.


Ett steg till sysselsättning

Stångåstaden ska i samarbete med Linköpings kommun skapa mötesplatser för personer som behöver hjälp att komma ut i arbetslivet.


Bästa aprilskämten

Stångåstaden satsar på äggkläckningsmaskiner i nya lägenheter och HSB öppnar fyra miljoner sopnedkast med skovelhjul som försörjer fastigheterna med energi. Läs de roligaste aprilskämten i…


Branschens populäraste arbetsgivare

Great Place to Work och Universum har släppt årets rankning av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser. Nio bolag i fastighetsbranschen är med i toppen.


Här är vinnarna av Kundkristallen

Skövdebostäder vann två titlar när de bästa hyresvärdarna korades på AktivBos Benchmark Event. Årets hederskristall gick till Ernst Rosén.


Nytt SFI-material om att bo i hyresrätt

För att underlätta för de som är nya i Sverige har tre allmännyttiga bostadsbolag tagit fram ett SFI-material – broschyren Ditt hem.


Stångåstadens nya hyror klara

Stångåstaden och Hyresgästföreningen har kommit överens om nya hyror för 2018 från den 1 mars. Överenskommelsen innebär en höjning med 1,32 procent. För en snittlägenhet med…


Marknadschef på Stångåstaden

Stångåstadens nya marknadschef, Heidi Berger, har mer än 15 års erfarenhet som kommunikations- eller marknadschef i större organisationer. Hon kommer närmast från Fingerprint Cards AB…


Publishingpris till Stångåstaden

Stångåstadens jubileumsbok, ”Vår stad vid Stångån – Stångåstaden under 75 år”, har fått Publishingpriset i kategorin Verksamhetshistoria. Boken är producerad av Byn Kommunikationsbyrå och skriven…


Stångåstadens årsredovisning vann designpris

Stångåstadens årsredovisning 2016 tilldelas Svenska Designpriset 2017 i kategorin Information-Årsredovisning-Print. Svenska Designpriset är en tävling i grafisk kommunikation där en jury tillsammans med allmänheten röstar…


Hyresgästinformation som alla kan förstå

Stångåstaden har gjort en handbok för att bli ännu bättre på att kommunicera med hyresgäster.


Digital uthyrning ger mer tid för kunderna

Sedan Studentbostäder i Linköping digitaliserat uthyrningen har administrationen minskat motsvarande en fjärdedels heltidstjänst.


Stångåstaden tar fram digital strategi

Digitalisering blir ett eget affärskritiskt område i Stångåstadens affärsplan för 2018. En digital strategi har utformats under senaste året. Höjd kvalitet i förvaltningen, ökad kundnytta och mer tid för personliga möten är målet.


Handbok för fördomsfri kommunikation

HYRESGÄSTER Det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden i Linköping tar fram en handbok för jämlik och inkluderande kommunikation i samarbete med RFSL (Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners…


Pengar till lekplats från Boverket

Boverket har beviljat Stångåstaden i Linköping 1,5 miljoner kronor för ett projekt i Skattegården. Stångåstaden ska tillsammans med hyresgästerna planera och göra om de fem…


Flexibel lägenhet för nya familjen

En etta som kan bli en femma. Så kan framtidens flexibla lägenheter se ut. 2017 flyttar den första hyresgästen in i ”Drömlägenheten” i Linköping, skriver…


Premiär för rökfria lägenheter

Det kommunägda bostadsbolaget Stångåstaden startar uthyrning av sina första rökfria lägenheter. Det rökfria hyreshuset som har 20 lägenheter byggs på Slöjdgatan inne i Linköping och…


Stenberg ny fastighetschef på Stångåstaden

Michael Stenberg blir ny fastighetschef på Stångåstaden. Han kommer närmast från en tjänst som fastighetschef på Castellum i Linköping. Michael Stenberg är 42 år och…


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega