Sökresultat för "digital tvilling"


Digitalisera ronderingen – utan dyra investeringar

Många fastighetsförvaltare strävar efter uppkopplade fastigheter. Digitala tvillingar, förbrukning i realtid, avläsning och larm. Det kan vara en långsiktig och dyr verklighet, men börja med små steg i rätt riktning – utan att bränna hål i plånboken.


Hyresgästperspektivet viktigt för Denise på Hemsö

PROFILEN

På Hemsö får förvaltaren Denise Withlock arbeta med en bred palett. Alltifrån hållbarhetsfrågor och digitalisering till förbättringar via rundvandringar med hyresgäster. Offentlig konst liksom idrottshallar ligger henne också varmt om hjärtat.


Partnertext från BIM Alliance

Uppsalahem delar med sig, här och på stora BIM-dagen

Åsa Engström är IT- och digitaliseringschef på Uppsalahem. Deras mål är att bli det bästa bostadsbolaget och då spelar digitala lösningar en stor roll. Här delar hon med sig av sina insikter – och missa inte när hon talar på Stora BIM-dagen i april.


Svenska Handelsfastigheter tecknar avtal med Vyer om digitala tvillingar

Svenska Handelsfastigheter, ledande aktör inom externhandel, tecknar avtal med Vyer gällande digitala tvillingar för samordning av byggnadsinformation. Tjänsten ska bidra till en än mer effektiv…


Digitala fastigheter – mätning avgör vilket värde som skapas

KRÖNIKA

Digitalt representerade fastigheter kommer att spela en central roll i morgondagens fastighetsbransch. Det möjliggör effektiviserad förvaltning såväl som minskat klimatavtryck. Men utan mätning går vi miste om värdet, skriver Per Forsling.


Inspiration ett framgångskoncept för Hebas VD

PORTRÄTTET

Patrik Emanuelsson är VD på Heba och han uppskattar nyfikenhet lika mycket som kunskap och analys. Kraft, fokus och envishet har han fått från elitidrotten i unga år. Här berättar han om inspiration, ledarskap och hur 2023 blev ett framgångsår, trots en krisande omvärld.


”Jag har rört mig sidledes – det ger mig trovärdighet”

PORTRÄTTET

Efter 20 år i Skanskas ”chefsskola” hade Caroline Arehult några hektiska år på Hemfosa. Nu leder hon Akademiska Hus och drar ofta paralleller mellan eget basketspel och organisationens lagarbete. Här siar hon även om hur fastigheterna kan nyttjas framöver.


Informationsförvaltare – en ny roll i en ny tid?

KRÖNIKA

Vi lever i en spännande tid. Digitaliseringen i vår bransch gör att innebörden av fastighetsförvaltning kommer att omdefinieras framöver. Per Forsling ställer sig frågan: hur kommer det att påverka förvaltarrollen i framtiden?


Digitala tvillingar – för att lyckas i gröna omställningen

KRÖNIKA

Fastighetsbranschen är en av de sista branscherna som digitaliseras i stor skala, trots vetskap om alla fördelar. Fredrik Olsson betonar vikten av att digitalisera – i byggprocess och förvaltning – för att kunna leda sin egen resa i grön omställning.


Dig-IT Lab ska snabba på fastighetsbranschens digitalisering

Dig-IT Lab är ett nytt Vinnova-finansierat kompetenscentrum vid KTH som samarbetar med fastighetsbolag och proptechföretag. Syftet är att undersöka hur vi kan minska byggnaders miljöpåverkan genom digitalisering.


Så gjorde Hemsö för att digitalisera hela sitt bestånd

FRAMTIDENS FÖRVALTNING

Fredrik Hörnsten har som digitaliseringschef på Hemsö varit den drivande kraften bakom Hemsös stora digitaliseringsprojekt. Man har valt att skapa digitala tvillingar av hela sitt bestånd som enda bolag i Europa.


Partnertext från Planima

3 missar som även erfarna förvaltare gör i sin underhållsplan

En proaktiv underhållsplan  är en grundpelare i fastighetsförvaltarnas nya vardag. Men det gäller att tänka rätt. Mängd, historik och priser är tre aspekter som ofta missas och därmed hindrar att fullt värde nås.


”De tekniska systemen behöver kunna prata med varandra”

PROFILEN

Han halkade in i VVS-branschen på ett bananskal och upptäckte hur roligt det är med felsökning och drift. Idag är Hjalmar Nielsen teknikchef på Lassila & Tikanoja, med framtidens tekniklösningar i fokus.


Digitala tvillingar ger nöjdare hyresgäster och effektivare förvaltning

Det kommunala bostadsbolaget Mimer i Västerås var snabba på bollen att digitalisera sin fastighetsinformation. På seminariet Framtidens Digitala Förvaltning den 4 oktober kommer Malin Lampa dela med sig av Mimers digitala resa och de resultat man har uppnått.


En fastighets digitala resa 2.0 – nu i uppdaterad version

EN FASTIGHETS DIGITALA RESA

Serien En fastighets digitala resa började publiceras på Förvaltarforum under hösten 2020. Nu är den uppdaterad och vi repriserar den under hösten. Rikard Lindberg, VD på Meta, berättar om vad vi bör ta med oss från den nya versionen.


Zinars förvaltning ser till att rädda liv

PROFILEN

Att förvalta sjukvårdsbyggnader ställer höga krav på noggrannhet och framförhållning.
– Allt vi gör får stora konsekvenser eftersom sjukvården är en extremt känslig verksamhet, säger Zinar Kozad, förvaltare för Sahlgrenska sjukhuset på Västfastigheter.


Partnertext från BIM Alliance

Hemsö ser flera fördelar med att samarbeta i BIM Alliance

Hemsö har hittills skapat 200 digitala tvillingar av 280 fastigheter, på sin digitala resa. Genom seminarium och träffar som arrangeras av BIM Alliance ser nu Hemsö fram emot att bygga nätverk, få inspiration och dela erfarenheter med andra.


Partnertext från Svefa Förvaltningsrådgivning

De 4 bästa tipsen för att få struktur på all information

Hur kan all information som en förvaltare måste hantera bli mer strukturerad? Svefa ger dig fyra råd till en mer hållbar hantering vilket gör att ni inte tappar bort er på vägen mot en effektivare förvaltning.


Partnertext från BIM Alliance

Håll koll på ditt bestånd med BIM

Digitalisering av våra fastigheter ses som den väg vi bör gå för att nå klimatmålen. Men vad innebär det och var ska man börja? Att kartlägga sina data, använda sig av standarduttryck och att samverka är några råd som BIM Alliance trycker på.


Akademiska hus 3D-skannar Karolinska Institutet

Karolinska Institutets lokaler i Solna har genomgått en omfattande 3D-skanning. Fastighetsägaren Akademiska Hus vill skapa en digital tvilling av campus. Målet är att uppnå ett smartare lokalutnyttjande och en minskad energianvändning.


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega