Stena kompetenssatsar – framtida förvaltare arbetsleder på lovet

Stena Fastigheter anställer varje år cirka 300 ungdomar under årets lov. De är 16 till 20 år och behöver arbetsledare. Förvaltarstudenten Louise Svensson är en av dessa. Genom praktik och sommarjobb som ledare formas hennes karriärsmål.

Louise Svensson studerar till fastighetsförvaltare och har fått en väl förankrad kontakt med både branschen och Stena Fastigheter. Hon har både praktiserat på fastighetsbolaget och arbetar nu för andra året som arbetsledare för feriejobbande ungdomar. Här berättar hon mer om sin roll och sin bakgrund.

Louise, hur länge har du varit på Stena Fastigheter och vilka roller har du haft?
– Jag heter Louise, kommer från Västgötaslätten och har bott i bästa Malmö i 1,5 år. I dagsläget studerar jag till fastighetsförvaltare. Under sommaren 2023 arbetade jag som arbetsledare för ungdomar ute på Lindängen/Hermodsdal där jag även gjorde praktik som fastighetsförvaltare inom bostäder under 10 veckor i höstas. I vår ska jag göra min andra praktik på Stena Fastigheter men då hos det kommersiella teamet på Kolga och sen väntar min andra sommar som arbetsledare.

Hur har din erfarenhet här, hjälpt dig att forma dina framtida karriärsmål?
– Det finns inget roligare än relationsskapandet till ungdomarna och övriga kollegor samt se hur vi utvecklas tillsammans för att bidra till bättre områden i Malmö. Rollen som arbetsledare på Stena Fastigheter har gett mig större inblick i fastighetsvärlden och jag har fått möta så mycket fantastiska människor genom jobbet. Här har jag fått omsätta mina teoretiska kunskaper i praktiken.

Vilken är den mest minnesvärda upplevelsen här?
– De finaste minnena är självklart alla skratt som ständigt uppstod under arbetsdagarna. Något annat fint var att få se hur nöjda ungdomarna var när de färdigställt olika projekt under sommaren.

Vad har varit roligast? Och kanske lite tråkigt?
– Roligast under sommarjobbet har varit just kombinationen av att arbeta med människor samtidigt som man får utföra praktiska sysslor som man planerat inför. Helt ärligt fanns det inget som var tråkigt men om jag ska nämna en sak så var det de regniga dagarna under sommaren. Hoppas att sommaren 2024 bjuder på mer sol!

Hur har det bidragit till din personliga och professionella utveckling?
– Sommarjobbet har gått hand i hand med både min pågående utbildning till fastighetsförvaltare men också min tidigare utbildning inom socialpedagogik. Kombinationen av arbete med människor och fastigheter har gjort att jag utvecklats och känner mig mer trygg och säker i min ledarroll.

Vilka färdigheter och kompetenser har du fått möjlighet att utveckla?
– Ledarskap, relationsarbete, praktiska yrkeskunskaper inom fastigheter, planering, strukturering samt organisering. Min upplevelse av Stena Fastigheter är att de tror på en som människa och att allt går att lära, det är något som jag tar med mig.

Källa: Stena Fastigheter

Stena Fastigheter Sommarjobb

Arbetsuppgifterna som ungdomarna ska göra hos Stena Fastigheter under sommaren innebär att till exempel rensa rabatter, klippa buskar, måla, städa källarförråd och plocka skräp. Man anställer gärna ungdomar som själva bor i områdena och som då ser till att de egna boendemiljöerna är fina, trivsamma och trygga. Dessutom samarbete man med andra företag och organisationer vilket gör att ungdomarna kan jobba utanför kvarteret och få nya erfarenheter.
Läs mer i tidigare artikel 5 punkter – så satsar Stena Fastigheter på feriejobb.

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega