Topplacering för K2A i GRESB hållbarhetsrankning

K2A Knaust & Andersson Fastigheter får 5 av 5 möjliga stjärnor när GRESB, världens största hållbarhetsrankning för fastighetsbolag, presenterar sina samlade resultat. Man rankas direkt som 2:a bland samtliga börsnoterade bostadsbolag i jämförelsen.

GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) är ett benchmarkingverktyg som ur ett investerarperspektiv mäter och utvärderar hållbarhetsarbete inom fastighetsbolag. Det används av mer än 170 institutionella och finansiella investerare och omfattar cirka 1 800 fastighetsbolag och fonder från över 70 länder. Utvärderingen går igenom ett stort antal hållbarhetsaspekter kopplade till bland annat miljö, social hållbarhet, styrning och uppföljning.

K2A:s resultat blev 90 av 100 möjliga poäng, vilket resulterade i toppbetyget fem stjärnor.

– Medlemskapet i GRESB ger oss möjlighet att jämföra vår hållbarhetsprestanda med andra fastighetsbolag över hela världen. Hållbarhetsarbetet är en del av vårt DNA och det är därför glädjande att vi hamnar så högt, men jag tror vi kan ta ytterligare steg nästa år genom att bli bättre på att berätta om alla de hållbarhetsinsatser vi faktiskt gör, säger Johan Knaust, vd på K2A.

K2A bygger och förvaltar hyresrätter i svenskt, certifierat trä. 2020 blev bolaget först i världen med grönklassificerade aktier. Bolagets mål om att hela värdekedjan ska vara klimatpositiv senast 2027 är branschens mest offensiva klimatmål skriver man i ett pressmeddelande.

Källa: K2A

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega