AktivBo och Aareon inleder europeiskt samarbete inom Tenant Experience

PropTech företaget AktivBo och Aareon inleder ett samarbete för att göra fastighetsbranschen mer datadriven och öka servicekvaliteten. I en gemensam satsning utvecklas standardiserade APIer för att på ett effektivare sätt kunna stödja fastighetsbolagens arbete med att öka den totala kundupplevelsen. AktivBo blir en partner i Aareon Connect, Aareons digitala ekosystem för fastighetsbranschen.

Med datadriven analys hjälper AktivBo fastighetsbolag att öka lönsamheten och förbättra kundupplevelsen. AktivBo Analytics är en för fastighetsbranschen skräddarsydd analys- och undersökningsplattform som erbjuder agerbara kundinsikter, benchmarking och prioriteringar. Via partnerskapet med Aareon kommer fastighetsbolagen få möjlighet till att följa upp hela kundresan innehållande benchmarkbara undersökningsmoduler via en iPaaS plug-n-play lösning. Integrationsplattformen erbjuder kopplingar till ledande ERP och fastighetssystem via öppna APIer och en standardiserad datamodell för smidigare och snabbare integrationer. Ambitionen är att göra branschen ännu mer datadriven och kundorienterad.

Aareon är Europas ledande leverantör av SaaS-lösningar för fastighetsbranschen.

”Aareon Connect inkluderar företag som stödjer den digitala transformationsprocessen i branschen och skapar mervärde för fastighetsbolagen. Vårt mål är att förena fastighetsbranschens bästa mjukvarulösningar i ett enda ekosystem – oavsett om mjukvaran kommer från ett PropTech eller ett etablerat företag”, förklarar Alf Tomalla, Group Director Partner Ecosystem Success på Aareon Group.

”Partnerskapet kommer innebära många fördelar för fastighetsbolagen och deras hyresgäster. Via Aareon Connect kommer man spara tid och pengar och få tillgång till en smidig och automatiserad uppföljning och förbättring av kundresan. Med stöd av kundundersökningar och ett strukturerat feedback-system, kommer hyresgästerna i ännu högre grad kunna påverka sin boendesituation”, säger Lisa Winter, CEO AktivBo DACH.

Samarbetet inkluderar uppföljning och optimering av exempelvis inflytt, utflytt, felanmälan, kundtjänst och övergripande kundnöjdhet via AktivBos plattform. Men inom kort kommer även en europeisk standard för uppföljning av ESG och hållbarhet att erbjudas via partnerskapet.

”Vi är stolta över förtroendet från Aareon och samarbetet kommer gynna både våra befintliga kunder, samt göra det smidigare för nya att koppla upp sig. Även om vi idag har närvaro i tio europeiska länder, är vi bara i startgroparna av vår internationella expansion. Samarbetet med Aareon öppnar givetvis upp helt nya möjligheter för oss”, kommenterar Jon Svensson CEO AktivBo Group.

Källa: AktivBo

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega