Ny förvaltningschef till Stockholms Studentbostäder

Stockholms studentbostäder förstärker organisationen med Eric Hansson som tillträder tjänsten som förvaltningschef 1 februari. Eric har över tio års erfarenhet av olika chefsroller hos Akelius och Heimstaden.

– Rekryteringen av Eric Hansson är strategisk och helt rätt för oss. Eric har utmärkta ledaregenskaper och en bred erfarenhet från fastighetsbranschen. Han har också en affärsmässighet som kommer att bidra starkt till att göra oss ännu vassare, säger Mattias Carrass, vd på Stockholms studentbostäder.

Eric har en mastersexamen inom samhällsbyggnad från Kungliga tekniska högskolan och en lång karriär inom Akelius bakom sig. Eric kommer senast från Heimstaden, som nyligen köpte Akelius svenska fastighetsportfölj, där han hade rollen som regionchef för Stockholm.

– Stockholms studentbostäder har ett starkt och välrenommerat varumärke och jag har länge varit intresserad av stiftelsens arbete. Det är ett mycket inspirerande och viktigt uppdrag att skapa långsiktiga och attraktiva boendemiljöer för Stockholms studenter. Jag ser fram emot att vi tillsammans fortsätter utveckla förvaltningsaffären och ser möjligheter i såväl stort som smått, säger Eric.

Stockholms studentbostäder är Sveriges största studentbostadsföretag och i rollen som förvaltningschef kommer Eric arbeta med att utveckla det befintliga beståndet på över 8300 bostäder. I de långsiktiga planerna för företaget finns både nyproduktion och förädling. Rollen som förvaltningschef är en del av ledningsgruppen.

– Fastighetsbranschen är inne i en utmanande period men vi står fortsatt starka. Vi vill fortsätta medverka till att utveckla Stockholm till en attraktiv studentstad och rekryteringen av Eric ger oss ännu bättre förutsättningar till det, säger Mattias.

Källa: Stockholms Studentbostäder

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega