Styrelsen för Platzer Fastigheter Holding AB har utsett Johanna Hult Rentsch till ny vd

Johanna Hult Rentsch har utsetts till ny vd för Platzer. Hon kommer närmast från rollen som avdelningschef för region Väst på NCC Property Development. Johanna tillträder rollen som vd under sommaren, dock senast den 14 augusti 2023. Nuvarande vd P-G Persson kvarstår som vd för Platzer fram till dess att Johanna tillträder sin tjänst.

Johanna Hult Rentsch är utbildad ingenjör och ekonom. Johanna har lång erfarenhet av ledarroller och affärsutveckling inom fastighetsbranschen, med inriktning på projektutveckling. Hon har verkat såväl internationellt som nationellt och nu senast lokalt i Göteborg. Johanna Hult Rentsch kommer närmast från rollen som avdelningschef för region Väst på NCC Property Development där hon sedan 2014 ansvarat för utveckling av projektfastigheter inom segmenten kontor, handel, logistik, hotell, hyresbostäder och samhällsfastigheter. Tidigare har Johanna bland annat arbetat med fastighetsutveckling i Syd-öst Europa för Inter Ikea Centre Group och även drivit egen verksamhet inom projektutveckling. Johanna är även styrelseledamot i Västsvenska Handelskammaren och har ett stort intresse för och fokus på utvecklingen av Göteborg.

– Jag är mycket glad att kunna presentera Johanna Hult Rentsch som ny vd för Platzer. Med Johanna får Platzer en vd med ett genuint engagemang för hållbarhetsdimensionerna i fastighetsbranschen. Det har hon tydligt visat genom ett stort antal framgångsrika fastighetsprojekt som går helt i linje med bolagets vision att göra Göteborg till Europas bästa stad att arbeta i. Styrelsen har i Johanna mött en inspirerande ledare, som med sin affärsmässighet samt kunskap om och tro på Göteborg är redo att ta Platzers erbjudande och organisation in i nästa utvecklingsfas av tillväxten, säger Platzers styrelseordförande Charlotte Hybinette.  

– Platzer är för mig ett mycket attraktivt och spännande fastighetsbolag med en tydlig vilja att bidra till Göteborgs utveckling. Platzers medarbetare är duktiga på det de gör och har förädlat och tillfört många fina platser i Göteborg de senaste åren. Jag är hedrad och glad över att få förtroendet att leda Platzer till nästa steg, säger Johanna Hult Rentsch.

Johanna Hult Rentsch tillträder som vd under sommaren, dock senast den 14 augusti 2023. I syfte att säkerställa en ordnad övergång har styrelsen och P-G Persson kommit överens om att P-G kommer att kvarstå som vd för Platzer fram till dess att Johanna Hult Rentsch tillträder sin tjänst.

Källa: Platzer Fastigheter

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega