”Viktigt att förstå att Aff utvecklas hela tiden”

Om det blir fel när man skriver avtal inom fastighetsförvaltning , fastighetsdrift och liknande kan det bli väldigt kostsamt, det är därför ingen slump att AFF har utvecklats till den självklara standarden i branschen. Men det är inte så enkelt som att bara applicera en Aff-avtalsmall så är man hemma.

Ett Aff-avtal måste förstås av bägge parter för att undvika dyrbara missförstånd. Det är bakgrunden till Per Ollas och Jessica Molén redan 2019 skrev boken ”Allt om Aff”. Genom att förstå hur Aff ska användas kan man undvika många misstag som skapar konflikter. Den första versionen har använts av många och det har funnits en önskan om en uppdaterad version och nu släpps den äntligen.

”Det har varit jättekul att få skriva en bok om något som marknaden behöver”, säger Jessica Molén på Svefa som tillsammans med kollegan på Svefa; Per Ollas har skrivit boken.. ”Aff blir vanligare och vanligare, fler förstår att det är en bra produkt när man ska skriva sina avtal, men man måste också kunna använda avtalet på rätt sätt. Annars kan det bli kostsamt och leda till tvister. Jag tycker det är viktigt att höja kompetensen inom det här området, sprida kunskapen och göra fastighetsbranschen bättre. Det är syftet med boken.” 

Den förra utgåvan av Allt om Aff släpptes 2019.

”Den är fortfarande aktuell i stora delar, men det finns väldigt mycket mer matnyttigt i den nya”, säger Jessica Molén. ”Vissa tjänsteområden inom Aff har också förändrats sedan dess. Till exempel har tjänsteområde SD Utemiljö helt och hållet strukturerats om och utvecklats, så det avsnittet i boken har vi skrivit om. Samma sak med tjänsteområdet SC Fastighetsteknik, som gjordes om precis när den förra boken kom ut. Det avsnittet blev snabbt inaktuellt. Det är viktigt att förstå att Aff utvecklas hela tiden.”

Text: Thomas Hallberg

thomas.hallberg@forvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega