Telia Company och Caverion lanserar internationellt samarbete om smarta byggnader – påskyndar digitaliseringen av fastigheter

Caverion har inlett ett samarbete med Telia i nio länder. Avtalet ligger i linje med Caverions syfte att möjliggöra resultat och välbefinnande i smarta och hållbara omgivningar. Telias IoT-teknik stödjer effektiv fjärrövervakning och optimering av inomhusklimatet för Caverions kunder.

I den digitala kundplattformen Caverion SmartView kommer Telias sensorer användas för att övervaka till exempel närvaro, inomhusluftkvalitet, temperatur och luftfuktighet i anläggningarna. Uppgifterna, som kombineras med data från fastighetssystem och annan sensorinformation, visualiseras i Caverion SmartView, så att användarna på ett enkelt sätt kan se hur deras byggnad fungerar.

”Alla våra kunder är angelägna om att minska sin energiförbrukning och sina kostnader utan att kompromissa med komforten. Digitala lösningar spelar en nyckelroll när det gäller att optimera fastigheter och att fjärrövervaka dem dygnet runt. Telias teknik hjälper oss att leverera hållbara lösningar till våra kunder”, säger Kari Sundbäck, Head of Services, Solutions, Digital and Sustainability.

”Vi bygger framtidssäkra lösningar för effektivare byggnader och minskad miljöpåverkan. Telias IoT-tjänster bygger på en centraliserad IoT-plattform och bidrar till att möjliggöra kostnads- och resursbesparingar tack vare minimering av onödiga besök och snabbare svar på incidenter – vilket i sin tur höjer säkerheten för kundernas slutanvändare och ökar komforten samt leder till en mer hållbar verksamhet”, säger Kalle Mehtola, chef för IoT-försäljning, Telia i Finland.

Källa: Caverion

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega