Ulf Merlander blir ny VD för Gårdstensbostäder

Ulf Merlander har lång erfarenhet från ledande befattningar inom Polismyndigheten. Sedan 2015 har han varit verksam som lokalpolisområdeschef för Storgöteborg nordost. Ulf har också varit en eldsjäl som drivit på utvecklingen av evidensbaserade arbetsmetoder inom Polisen. Han har bland annat implementerat Brottsförebyggande rådets fasmodell i samband med Polisens ombildning 2015.

Han har också ansvarat för att införa Trygg i-modellen i Göteborg, en strukturerad samverkan mellan polis, kommun och medborgare. Ulf har även arbetat med kultur- och ledarskapsfrågor inom polisen med fokus på medarbetardrivet arbete och tillitsbaserat ledarskap.

– Jag känner stor ödmjukhet inför möjligheten att få leda, förvalta och förädla det goda arbete som gjorts i Gårdsten sedan början av 1990-talet. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med Gårdstensbostäders medarbetare, boende och samverkansparter få fortsätta att utveckla Gårdstensbostäders samhällsbygge för framtiden, säger Ulf Merlander.

– Med Ulf får vi en mycket erfaren ledare med engagemang för lokalsamhället i Gårdsten. Gårdstensbostäder är ett utvecklingsinriktat bolag som går i bräschen för affärsmässig samhällsnytta. Målet är att fortsätta det goda samhällsbygget med oförminskad kraft. Vi tror att det ledarskap som Ulf tidigare visat är precis vad vi behöver för att kunna ta nästa steg på vår utvecklingsresa, säger Mohamed Hama Aldrin, styrelseordförande Gårdstensbostäder.

Ulf Merlander tillträder tjänsten på Gårdstensbostäder den 6 februari, 2023.

Källa: Göteborgs Stad

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega