Retta får uppdraget att förvalta Mileways fastigheter i södra Sverige

Fastighetsförvaltaren Retta tar över förvaltningen av Mileways 94 logistikfastigheter i närheten av Malmö och Göteborg. Det nya uppdraget innebär att Retta fortsätter att stärka sin närvaro i södra och västra Sverige och gör samtidigt flera nyanställningar.

– E-handeln växer och kraven på snabba leveranser ökar. Det gör att behovet av väl underhållna logistikfastigheter i närheten av städerna ökar. Vi på Retta är glada att nu få sköta förvaltningen för 94 av Mileways fastigheter och ser fram emot både att starta upp samarbetet och ytterligare expandera vår verksamhet i södra Sverige, säger Cecilia Nilsson, Sverigechef för Retta AB.

Mileway är marknadsledande inom fastigheter för så kallad sista milen-logistik, och äger fastigheter med strategiska lägen över hela Europa. Sista milen-leveranser är den sista transporten av en e-handelsbeställning fram till slutkunden.

– Allt fler fastighetsägare ser fördelarna med att låta en extern part sköta förvaltningen. Vi har lokal närvaro på många orter i Sverige och fungerar som fastighetsägarens förlängda arm genom att företräda dem i allt från hyresgästfrågor och tekniska frågor till att erbjuda ekonomirapportering. Dessutom arbetar vi aktivt med hållbarhetsfrågor tillsammans med våra kunder, säger Cecilia Nilsson.

Retta i Sverige är en del av den nordiska fastighetskoncernen Retta OY och erbjuder tjänster inom Asset Management, ekonomisk, kommersiell och teknisk förvaltning samt fastighetsdrift. Retta finns idag på ett 40-tal orter i Sverige och Finland. Nu har man siktet inställt på nordisk expansion, och expansionen i södra och västra Sverige är en del av tillväxtplanerna.

Det nya avtalet med Mileway omfattar teknisk förvaltning av 94 fastigheter i och omkring Göteborg och Malmö, med en total yta om cirka 800 000 kvm. Uppdraget börjar gälla den 1 november.

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega