Helsingborgshem tillför 10 000 kvadratmeter solceller

Vid Nedre Holländaregatan 24–28 på söder i Helsingborg, finns en av Helsingborgshems solcellsanläggningar.

Helsingborgshem satsar på solenergi runt om i Helsingborg. Bolagets styrelse har beslutat att investera cirka 30 miljoner kronor i solceller.

– Det innebär en ökad lokal produktion av förnybar energi för oss, våra hyresgäster och övriga Helsingborgare. En satsning som innebär över en femdubbling mot nuvarande utbyggnadstakt, berättar Lars Hansson, styrelseordförande på Helsingborgshem.

Under tre år, med start nästa år 2023, ska 10 000 kvadratmeter solceller sättas upp på Helsingborgshems hustak runt om i stan.

Elbehovet förväntas öka
Bakgrunden till beslutet är att samhällets elbehov förväntas öka på grund av bland annat laddning av elfordon, elkrävande företagsetableringar och elektrifiering av viss industri.

– Vi på Helsingborgshem vill vara en del av lösningen på denna utmaning. Helsingborgshem har ytor att sätta solceller på och utbyggnaden är ett led i vår nya energistrategi. Vi ser också en affärsmässig nytta för Helsingborgshem. Nästa steg är att göra en upphandling och bestämma på vilka tak och fastigheter solcellerna ska placeras, berättar Johan Clementz, teknik- och energiutvecklingschef på Helsingborgshem.

Helsingborgshem har i dag totalt cirka 4 000 m2 solceller på 39 solcellanläggningar. Solcellsanläggningarna finns på olika fastigheter runt om i Helsingborg.

Källa: Helsingborgshem

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega