Innehåll från SolarworkAnnons

Solceller utan investeringskostnad, ägande, risker eller ansvar


Solcellsbranschen har vuxit kraftigt. Men osäkerheten kring vad en solcellsinvestering innebär kan kännas överväldigande. För att sänka tröskeln och accelerera övergången till grön el, erbjuder Solarwork nu solar-as-a-service. Solceller utan ägande och ansvar.


Solarwork är en helhetsleverantörer inom solel, elbilsladdning och energilagring. Företaget har kontor i Stockholm, Lund och Göteborg och har flera års erfarenhet inom solelsbranschen. 

Tillsammans med Niam Infrastructure erbjuder Solarwork nu tjänsten Solar-as-a-service. En fullt finansierad, investeringsfri lösning för fastighetsägare som vill ha solceller och grön el.

Solelavtalet som ger säkring mot framtida elprisökningar
Med dagens alltmer stigande elpriser och ökade räntor kan PPA avtalet vara lösningen för fastighetsägare som vill sänka sina elkostnader, få en grönare profil, utan risker och grundinvestering.

Avtalet ger kunden skydd mot framtida volatilitet och prisökningar på elmarknaden som man ser idag och som spås i framtiden. Kunden erhåller framtidssäkrad solenergi i minst 20 år framåt, med besparing redan från dag 1.

Hur fungerar ett PPA avtal för solceller?
Att spara tid, undvika dyra investeringskostnader och slippa byråkrati och tillstånd är några av fördelarna med ett PPA avtal jämfört med en traditionell solcellsinstallation. Kort sagt att köpa solceller som tjänst.

Carl-Olof Wilhelmson VD, Solarwork Sverige AB

Med ett PPA avtal för solceller så slipper man ansvaret som vanligtvis kommer med ägandet av ett eget solelsystem och låter i stället en expert med rätt kompetens ta hand om allt förarbete samt förvaltningen av anläggningen under dess livslängd.

Detta så att man kan fokusera på det man är som allra bäst på i sin verksamhet, samtidigt som man bidrar till en grönare framtid och producerar egen förnybar energi. Tyst, enkelt och miljövänligt!

Idag har intresset för PPA avtal ökat kraftigt för fastighetsägare.  Trots det att det är relativt nytt på marknaden. 

– Att vi på Solarwork kan erbjuda ett solelavtal utan investeringskostnader som ger fastighetsägare en långsiktig fast elkostnad med grön-el känns så spännande och rätt i tiden. Fördelarna med ett PPA-avtal är många, säger VD Carl-Olof Wilhelmson på Solarwork. 

Fördelar med PPA avtal

• Grön el utan investeringskostnad
• Lägre och fastställt elpris under minst 20år
• Övervakning och service ingår
• PPA-avtalet omfattar även finansiering, installation, försäkring, garantier, bygglov och andra tillstånd.

Solarwork hoppas att PPA som finansieringsmöjlighet kommer göra det möjligt för fler fastighetsägare att vara en del av utbyggnaden av solceller och förnyelsebar energi.

Läs mer här.

Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega