Kom och mingla med Helena och andra branschkollegor

Helena Ekman är vd för BostadDirekt och var med i årets Mästerkock. Foto: Gabriel Liljevall/Tv4


Efter ett späckat dagsschema på årets evenemang, Framtidens Förvaltare den 24 maj, är det dags för lite skönt branschhäng. På plats är Helena Ekman, tredjepristagare i årets Mästerkock och även kollega till oss i branschen. Här får du hennes bästa mingeltips.

Helena Ekman kom på en hedrande tredjeplats i årets Mästerkock på Tv4. Trots att hon fick lämna programmet precis innan finalen gick hon storleende ut från studion.

– Jag ställde upp för att jag gillar att laga mat och älskar att tävla. De båda andra, som gick till final, vill jobba med mat, öppna restaurang, bli årets kock och skriva kokböcker. För mig var det inget branschbyte på gång. Jag har jobbat många år i fastighetsbranschen och ville se hur långt jag kunde gå in tävlingen. Att ens få stå på samma prispall som de två var galet, berättar hon och det hörs att hon är glad för det hon har varit med om.

Vad är din bakgrund i fastighetsbranschen?
– Jag gick lantmätarlinjen på 90-talet och började som bostadsförvaltare på Rådstornet och därefter Mälartornet. På det senare var jag både förvaltare och uthyrare. Så småningom hamnade jag på Diligentia, som blev Skandia Fastigheter, och där blev jag uthyrningschef. För 3,5 år sedan tillfrågades jag om att bli vd för BostadDirekt, ett företag som hyr ut boende till företag.

Du var med som talare 2017 på Framtidens Förvaltare, vad var ditt ämne då?
– Då var jag uthyrningschef på Skandia Fastigheter och berättade om resan med omdaning och uthyrning i Sveavägen 44-projektet.

Hur upplevde du seminariet, vad fick du ut av det?
– Det var intressant med alla branschkollegor och snacket runt omkring som man inte får till spontant på annat sätt. Det spontana minglet ger så mycket.

Varför tycker du att man ska komma till seminariet om man jobbar i fastighetsbranschen?
– Det är väldigt bra att det finns ett forum med likasinnade människor som är intresserade av fastigheter och fastighetsfrågor. Allt från miljöfrågor till förvaltarfrågor och uthyrningsfrågor. Man får ett utbyte av varandra och nya idéer när man har varit där. Man utvecklas som person.

Vad förväntar du dig av det den här gången?
– Jag har gått från den kommersiella sidan till bostadssidan så det ska bli roligt att träffa folk som jag inte har fått träffa på jättelänge. Jag vill utbyta idéer och tankar och utvidga mitt nätverk.

Har du något bra mingeltips?
– Våga gå fram och prata med någon du inte har pratat med tidigare. Förmodligen är den andra lika rädd för att prata med okända som du, men i och med att du tar första steget så kommer personen att tycka att du är världens trevligaste människa.

– Ofta går man i grupp och pratar med samma människor som man annars pratar med, men då utvecklas du inte som person. Pratar du med någon annan så får du nya influenser.

Vad är en bra öppningsreplik när man minglar?
– Mitt tips är att kommentera och säga något snällt om någons kläder, frisyr eller smycke, på ett ärligt sätt. När det gäller män frågar jag ofta om deras klockor!

Läs mer och anmäl dig till Framtidens Förvaltare här.

Text: Marit Engstedt
marit.engstedt@forvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega