Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?
Innehåll från PigelloAnnons

Öppet fastighetssystem – dörröppnaren till framtidens förvaltning

Alexander Olsson, vd på Pigello

”Bygg ett digitalt system som sköter dataflöden och processer automatiskt. Ställ också krav på era leverantörer för att få systemmiljöer som samarbetar – för en mer effektiv förvaltning.”

Råden kommer från Alexander Olsson, VD och grundare till proptechbolaget Pigello som tillhandahåller ett öppet fastighetssystem.

– Vi hjälper fastighets- och förvaltningsbolag att ta kontroll över sin data och effektivisera sina processer i ett användar- och integrationsvänligt system, berättar Alexander Olsson.

Proptech är idag ett hett ämne i fastighetsbolagens hållbarhetsagenda. Det är av stor vikt att kunna kontrollera och använda sin data för att effektivisera, kvalitetssäkra och förbättra företagets interna processer. Detta kommer i framtiden att bli avgörande för att kunna bygga en hållbar förvaltning.

Fastighetsbolagens utmaningar

– Även om många fastighetsbolag är redo att göra stora förändringar för att jobba mer datadrivet och nyttja ny teknik, stöter man ständigt på ett återkommande problem. Problematiken är att navet i fastighetsbolagets förvaltning ligger i de komplexa fastighetssystemen som sällan är integrationsvänliga, berättar Alexander Olsson.

Vad är Pigello?

– Pigello är ett molnbaserat fastighetssystem som erbjuder tjänster inom alla delar av förvaltningen. Vi jobbar idag mot både bostadsbolag, revisionsbyråer, kommersiella fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar.

Pigello erbjuder funktioner inom följande delar:

 • Automatisk hyresavisering
 • Digital avtalshantering
 • Felanmälningar
 • Besiktningar
 • Ronderingar
 • Myndighetskrav
 • Analysverktyg
 • Uthyrningsflöden
  + ca 20 integrationer mot externa systemleverantörer

Stora möjligheter
Det finns enorma effektiviseringsvinster att göra genom att knyta samman olika system i fastighetsförvaltningen. Alexander Olsson ger en rad olika exempel kring vilka delar som smarta system kan sköta helt automatiskt genom att jobba med öppna API:er.

Här kommer några exempel:

 1. Automatiska felanmälningar
  Via integrationer mot IoT-plattformar är det möjligt att både förebygga och proaktivt skapa felanmälningar vid eventuellt avvikande sensorvärde.
 2. Automatisk avisering
  Genom att koppla samman avtalshantering med avisering kan systemet automatiskt generera hyresavier med avtalen som grund. Vid uppsägning av avtal, kan hyresaviseringen avslutas automatiskt.
 3. Dynamiska rapporter
  Via integrationer mot exempelvis analys och visualiseringsverktyg kan man generera dynamiska rapporter och grafer, för att analysera och dra slutsatser kring nyckeltal i verksamheten.
 4. Effektiv IMD
  Med hjälp av integrerad energimätning och IoT-system kan man på ett automatiskt sätt få in mätvärden som kan läggas på hyresavier, vilket leder till fakturering för precis den mängd som har förbrukats.
 5. Automation med AI
  Med hjälp av AI kan systemet varna, ge förslag och genomföra processer automatiskt, vilket betyder att användaren enbart behöver vidta åtgärder som systemet föreslår.

Pigello

 • Pigello är ett innovativt och integrationsvänligt fastighetssystem.
 • Grundat 2019
 • Kontor i Stockholm
 • Kunder inom både privata och publika kommersiella fastighetsbolag och bostadsbolag, samt bostadsrättföreningar och revisionsbyråer
 • Tillhandahåller i dagsläget ca 20 integrationer mot externa system

Läs mer på https://pigello.se/

Bli den första att kommentera "Öppet fastighetssystem – dörröppnaren till framtidens förvaltning"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega