Partnertext från Real Fastighetssystem

30 år – utvecklingen i Real fastighetssystem går vidare

Real fastighetssystem fyller 30 år under 2021. En aktningsvärd ålder med branschmått mätt. Trots det eller kanske tack vare det så var det i slutet av 2020 som Real för första gången passerade 1 000 aktiva kunder/kundföretag.

Under hela den 30 år långa perioden har Real lyckats anpassa sin funktionalitet till marknadens och sina kunders behov på ett bra sätt. Så sker fortfarande. Utöver att utvecklingen går vidare ligger ett stort fokus på att ge befintliga kunder bästa möjliga service. Därför är supporttjänsten en mycket viktig pusselbit. På Real får man snabbt svar på sina frågor. Oftast direkt i telefonen eller med vändande e-post.

Real är för många ett “sällananvändarsystem” som kanske bara plockas fram någon gång i månaden när hyror ska aviseras eller vid ut- och inflyttningar. Vissa saker kanske enbart årligen vid bokslut eller deklarationer. Då är det nödvändigt att få snabb och säker hjälp direkt när behoven uppstår. Men, som sagt, det är också viktigt att vara lyhörd för nya och gamla kunders behov av utveckling. Inte minst i dessa tider då även fastighetsbranschen snabbt digitaliserats inom ett flertal områden.

Senast i nyhetsväg är digital signering av dokument. Det är en tjänst som Real nu presenterat via Kivra. En smart och enkel lösning för de som snabbt behöver få avtal eller andra dokument signerade. Antingen det är egna kontrakt eller fastighetsägarnas dokument. Läs mer om digital signering på Reals webbplats.

Ytterligare en nyhet som är på gång är en boendeapp. En app i din telefon där du exempelvis snabbt och enkelt gör en felanmälan i din lägenhet, skickar med ett foto från telefonens kamera som sedan går direkt in i systemet för behandling. I boendeappen kommer sedan fler funktioner att successivt att läggas till. En viktig del i interaktionen mellan hyresvärd och hyresgäst samt bostadsrättsföreningarnas boende och dess förvaltare.

Ett önskemål som är på väg att uppfyllas är integration mot bankerna. Allt för att hyresadministrationen ska bli så smidig som möjligt. Integrationen innebär att kommunikationen mot banken gällande betalningar automatiskt, vilket sparar tid.

P27 är en bankgemensam, nordisk satsning på en betalningsplattform som ska skapa en modern, gemensam och framtidssäkrad infrastruktur för betalningar inom Norden. Givetvis kommer Real att anpassas för den här miljön.

Real satsar också på fler integrationer mot olika ekonomisystem. Idag är Fortnox den dominerade partnern där cirka 3 500 fastighetsbolag inom Realfamiljen har kombinerat Real Fastighetssystem och Fortnox. Exempel på andra system kompatibla med Real är Visma eEkonomi.

Portalen är också en viktig plattform för hyresgästen eller bostadsrättsinnehavaren. Även här sker kontinuerlig utveckling. I huvudsak användarstyrd. Här är önskemålen ofta många. Då Real i första hand är ett standardsystem prioriteras utveckling som gynnar fler användare.

För att all denna planerade utveckling ska kunna genomföras har Real under första halvåret 2021 anställt två nya utvecklare. Real står nu väl rustade för att skruva upp utvecklingstempot.

Björn Reimers

Real Fastighetssystem

 

Bli den första att kommentera "30 år – utvecklingen i Real fastighetssystem går vidare"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega