Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

Aktivt arbete mot lägenhetsfusk i Sollentuna

Ett metodiskt och förebyggande arbete mot olovlig andrahandsuthyrning har visat på stor effekt för Sollentunahem vilket i sin tur gynnar de bostadsköande som hoppas på en lägenhet. Under 2020 kunde Sollentunahem frigöra hela 97 lägenheter tack vare tips och identifiering av otillåten andrahandsuthyrning. 

Tryggheten i bostadsområden påverkas av många olika delar. Såsom att veta vilka grannarna är, att inte bli störd i sitt hem och att veta vilken hyra som ska betalas. För Sollentunahem har trygghetsfrågorna högsta prioritet och en heltidsresurs arbetar aktivt med att minimera antalet olagliga andrahandsuthyrningar.

– Vi märker att detta arbete har gett mycket goda resultat. Det är högsta prioritet med trygghetsfrågor inom kommunen, och där ingår det att komma åt otillåten andrahandsuthyrning, säger Maria Stockhaus, styrelseordförande i Sollentunahem. 

För Sollentunahem är det viktigt att skapa förståelse för vikten av att betala sin hyra i tid. Sedan hösten 2020 arbetar ytterligare en bosocial utredare med att förhindra att hyresgäster hamnar hos inkasso. Detta görs genom en personlig kontakt med hyresgäster som riskerar att halka efter i sin hyresinbetalning. 

– Innan vi startade tjänsten hade vi mellan 140 och 200 ärenden per månad som gick vidare till inkasso. Vi har minskat antal ärenden med mer än 80 procent, 

Bli den första att kommentera "Aktivt arbete mot lägenhetsfusk i Sollentuna"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega