Flexibla kontorstrender i ny rapport

Cushman & Wakefields kvartalsrapport Office Snapshot Sweden tittar denna gång djupare på konceptet med flexibla kontor.Mer än ett år har passerat sedan det första Covid-19-utbrottet, och vissa hyresgäster vill minska sitt kontor.

När behovet av expansion uppstår kan det vara problematiskt att hitta lämpliga kontorslokaler eftersom lediga platser fortfarande ligger på en låg nivå. Denna trend, tillsammans med ökad användning av digitala verktyg, nya vanor och avlägsna arbetsprocesser, öppnar för nya sätt att hantera arbetsplatslandskapet, inklusive flexibla och hybridlösningar.

Hyresmarknaden har erbjudit flexibla kontor i flera år. I årtionden fanns de flexibla lösningarna endast via affärscentra. Numera finns det dock en mängd olika lösningar, till exempel coworking och hybrider.

Hybridkontor blir snabbt den viktigaste lösningen och erbjuder en blandning av privata kontor och gemensamma utrymmen. Denna typ har fått fart både i Europa och Sverige med växande företag och ökad efterfrågan på flexibilitet.

Ladda ned rapporten här

Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega