Fastighetsägarna Service ökar sin närvaro på Lidingö

Från och med den 1 april tar Fastighetsägarna Service över fastighetsförvaltningen av Brf Kantarellen 11, som med sina 630 lägenheter är en av de största bostadsrättsföreningarna på Lidingö. Den stärkta lokala närvaron ger bolaget stora möjligheter att erbjuda bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i området en ännu effektivare tjänsteleverans och ett forum för att samverka i gemensamma frågor.

Möjliggör en mer hållbar leverans

– När vi påbörjar samarbetet med Brf Kantarellen 11 har vi redan kännedom om området eftersom vi förvaltar Brf Skärsätra, en förening i samma storlek och område. Att ta hand om två så stora grannföreningar innebär att vi kan bli både mer hållbara och effektiva i vår leverans – vi kan minimera transporttiden och förlägga samma typ av arbete i fastigheterna till samma dagar, säger David Gutierrez, affärsutvecklingschef på Fastighetsägarna Service.

Att Fastighetsägarna Service redan är etablerade i området såg styrelsen i Brf Kantarellen 11 som en fördel i valet av leverantör, framför allt med tanke på möjligheterna till samarbete:

– Eftersom Brf Kantarellen och Brf Skärsätra har likheter kan vi lära av varandra och dra nytta av att samarbeta. Med samma förvaltningsleverantör finns större möjligheter till synergier, delade tjänster och ömsesidig avlastning, säger Tony Lundkvist, ledamot i Brf Kantarellen 11.

– Alla medlemmar ska ha lika rättigheter och få stöd av en kundtjänst i världsklass. Styrelsen behöver bli mer strategisk och kunna släppa det löpande och praktiska. Av sju starka konkurrenter var Fastighetsägarna Service mest lyhörda och visar både vilja och förmåga att klara höga förväntningar på en professionell förvaltning, säger Johanna Eriksson, ordförande i Brf Kantarellen 11.

Forum för samverkan

Fastighetsägarna Service arrangerar regelbundet samverkansmöten, där bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i ett område kan etablera samarbeten i frågor där de har liknande behov.

– En gemensam lösning blir många gånger mer långsiktig och kraftfull om flera föreningar går samman, och vi kan hjälpa dem att skaffa ett forum för det. Vår roll under mötena är att dela vår kunskap och bjuda in andra aktörer som kan bidra, säger David Gutierrez.

Nu ser bolaget fram emot att främja samarbete mellan bostadsrättsföreningar och fastighetsägare på Lidingö, och Brf Kantarellen 11 ser flera möjligheter till samverkan:

– Genom att arbeta tillsammans kan föreningar och fastighetsägare få bättre förutsättningar för gemensamma upphandlingar och lokala ramavtal, samtidigt som det kan finnas fördelar i att samordna kontakter med kommunen, säger Peder Boljang, ledamot i Brf Kantarellen 11.

Källa: Fastighetsägarna Service

Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega