Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

Familjebostäder nominerar Algoritmen i Hagastaden till årets Stockholmsbyggnad

Familjebostäder har nominerat kvarteret Algoritmen i Hagastaden till Årets Stockholmsbyggnad 2021. Vinnaren i årets tävling som Stockholm stad arrangerar presenteras i juni.

– Vi vill med nomineringen visa att allmännyttan i Stockholm tillför vackra byggnader med viktiga hyresrätter även i innerstaden. I Algoritmen finns flera fina detaljer att upptäcka som skapar och förhöjer helheten av ett modernt bostadshus i en nydanande stadsdel, säger Håkan Siggelin, chef för projektutvecklingsavdelningen hos Familjebostäder.

Med en spännande reliefmönstrad fasad av färgad vit betong har vi på ett intrikat sätt skapat liv till husvolymerna i hörnen av kvarteret. På de lägre huskropparna är betongen färgad i varma gulbeige toner med ett diskretare mönster där markeringen runt fönstren på klassiskt manér skapar en fin inramning. Huset är ritat av Brunnberg & Forshed Arkitektkontor med Olle Salomonson i spetsen.

Gården är halvöppen från Norra stationsgatan och ger både utblickar och ljusinsläpp.På den mindre innergården disponerar förskolan större delen av ytan i sin verksamhet under dagtid. För våra hyresgäster finns dessutom två takterrasser att njuta utomhusliv och gemenskap med grannarna på.

I huset finns en bilpool och många cykelparkeringar. I varje cykelrum finns dessutom en särskild plats att fixa med cykeln. Allt för att det ska vara enkelt att leva utan bil också med tanke på att här finns mycket goda kollektivtrafikmöjligheter, med en ny tunnelbanestation i Hagastaden som är under byggnation.

Algoritmen består av 178 hyreslägenheter och ett LSS-boende. I bottenvåningen finns en förskola och övriga lokaler är restauranger eller tänkta för lokal service. Familjebostäder har en hög byggtakt med över 1200 hyresrätter i produktion och i år kommer det att ske över 800 inflyttningar i nya hyresrätter.

Källa: Familjebostäder

Bli den första att kommentera "Familjebostäder nominerar Algoritmen i Hagastaden till årets Stockholmsbyggnad"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega