Innehåll från BioZoneAnnons

Coronavirus i ventilationssystem – bekämpas med BioZone

Coronavirus har hittats i ventilationssystemet på Akademiska sjukhuset i Uppsala – långt ifrån sjukhussalarna. Upptäckterna presenteras i en studie som publicerades nyligen.

Det är april och Corona pandemin rasar som värst. Två läkare befinner sig på Akademiska sjukhusets vind – 30 meter under dem vårdas över 100 covid-sjuka patienter.

– Vi har hittat det i ventilationen här, vilket givetvis är väldigt oroväckande. Kan det komma upp hit då kan det sprida sig i luften på avdelningen också, säger infektionsläkaren Erik Salaneck.

Virus kan spridas via ventilationssystem
”Att inte tro att virus kan åka snålskjuts med en partikel är naivt. Partiklar och bakterier kan spridas via dåligt underhållna ventilationssystem i lokaler. Det skulle förvåna om filter- och ventilationssystemen på äldreboenden är regelbundet och bättre kontrollerade med avseende på smittspridning än vad som var fallet på ett universitetssjukhus”, skriver Lars Lidgren, senior professor i ortopedi vid Lunds universitet, i en artikel i Läkartidningen.

Skydda ventilationstekniker vid filterbyten
BioZone MiniPowerZone kombinerar negativa joner med UV-ljus (som tar bort bakterier och virus) en liten mängd ozon och hydroxyl-radikaler. En oslagbar kombination och ett bra skydd för ventilationstekniker. Ställ in en BioZone MiniPowerZone 30 minuter innan arbetet påbörjas för att oskadliggöra virus och bakterier.

Oskadliggörande av luftburna influensavirus
De positiva och negativa jonerna omringar hemagglutininet (ytprotein som bildas på organismer och utlöser infektioner) och omvandlas till högreaktiva OH-grupper, så kallade hydroxyl-radikaler. Radikalerna tar en vätemolekyl från hemagglutininet och omvandlas till vatten (H2O). Hemagglutininmolekylerna förstörs vilket innebär att viruset inte kan orsaka infektioner även om det kommer in i människokroppen.

BioZones produkter är testade mot Covid-19
BioZone Scientific’s produkter för bostäder, kontor, inom vården och offentliga verksamheter har testats av oberoende laboratorium och visat sig mycket effektiva mot ”SARS-CoV-2” (Covid19). BioZone’s produkter visade vid upprepade tester mer än 5-log (>99,999%) inaktivering av ”SARS-CoV-2” (Covid19) på mindre än en sekunds exponering av BioZones UV-desinfektionssystem.

Testen utfördes av BCS Laboratories, ett ISO/IEC 17025 certifierat Florida, USA-baserat laboratorium som är ackrediterat av US Centers for Disease Control, US Environmental Protection Agency, US Department of Agriculture, och Florida Department of Health. Testen utformades för att visa exponeringstid för att inaktivera ”SARS-CoV-2” (Covid19) i en luftström jämförbar med ett ventilationssystem.

Denna studie visar tillsammans med andra, inklusive de som publicerats i the Journal of Clinical Virology, att BioZone Scientific’s avancerade UV-system effektivt inaktiverar virus och andra smittsamma sjukdomar.

BioZone’s produkter skyddar mot smittspridning i kontor, inom vården, äldreboenden, skolor, butiker, sportanläggningar med mera.

  • Tar bort lukter, rök och kemiska gaser
  • Reducerar bakterier, virus, mögel och andra mikroorganismer
  • Professionellt bruk – effektiv lösning för stora problem
  • Mobil eller fast installation
  • Programmerbar timer i 10-minutersintervall eller kontinuerlig drift
  • Helt automatisk och kemikaliefri
  • Underhållsfri – lampbyte efter ca: 9000 timmars drift

 

BioZone Scandinavia AB
www.biozone.se
par@biozone.se
070-7330414

 

Bli den första att kommentera "Coronavirus i ventilationssystem – bekämpas med BioZone"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega