Kajsa Hessel ny vd för AB Svensk Byggtjänst

Kajsa Hessel har utsetts till ny vd för AB Svensk Byggtjänst. Kajsa kommer närmast från tjänsten som regionchef hos Sweco. Hon tillträder den nya tjänsten den 1 april och efterträder Urban Månsson som valt att lämna efter fem år som vd.

– Jag ser verkligen fram emot att få vara med och utveckla Svensk Byggtjänst, säger Kajsa Hessel. För mig är Svensk Byggtjänst den samlande kraft som Sverige behöver för att lyckas skapa en riktigt hållbar, effektiv och produktiv samhällsbyggnadssektor. Det är en stor ära att få möjlighet att vara med och driva en sådan meningsfull och viktig verksamhet.

– Vi i styrelsen är mycket glada över att Kajsa tackat ja till att vara med och leda bolagets framtida utveckling, säger Svensk Byggtjänsts ordförande Ingela Lindh. Kajsas bakgrund och erfarenhet från såväl förlagsbranschen med digitalisering av produkter och tjänster, som från ledningsarbete inom hållbarhetsområdet rimmar väl med Svensk Byggtjänsts framtida utvecklingsarbete. Vi har tagit stor hänsyn till dessa områden i rekryteringsprocessen.

– Vi har stora utmaningar framför oss i vår bransch. Hållbarhetsfrågorna måste fortsätta att integreras i de dagliga processerna och digitaliseringens alla möjligheter behöver användas för att skapa en bransch i samklang med omvärldens krav. Svensk Byggtjänst står idag på stabil grund inte minst tack vare avgående vd Urban Månsson arbete och bolaget ska även i framtiden vara samhällbyggnadsbranschens självklara kunskapscentrum, säger Ingela Lindh.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega