Fördelar med nya digitala Nano-utbildningar

Nu genomför Wallenstam en nano-utbildning för sina partners inom fastighetsskötsel.

Wallenstam startar en ny digital nano-utbildning för partners. Utbildningsmetoden har många fördelar. Bland annat är det lättare att följa upp med begränsade ämnesområden.

– Vi arbetar en hel del med nano-utbildningar med olika teman internt. Det är ett väldigt bra sätt att hålla sig uppdaterad i olika frågor och det har många fördelar, säger Elisabeth Vansvik, pressansvarig kommunikationsdirektör på Wallenstam.

Själva metoden med NanoLearning bygger på forskning kring lärande, för att maximera ett ständigt lärande, medvetenhet och dialog.

Wallenstam har framgångsrikt använt sig av metoden internt i samband med utbildningar inom till exempel informationssäkerhet och introduktioner för nya medarbetare.

Elisabeth Vansvik på Wallenstam.

Utvecklar metoden
Elisabeth Vansvik berättar att nu har ytterligare ett steg tagits i och med att Wallenstam utbildar fastighetsskötare hos bolagets partners i bland annat värdegrund, tonalitet och kommunikation.

– Det nya är att den här nano-utbildningen är digital. Det har varit ett sätt att utbilda nu när vi inte har kunnat träffas och göra det här fysiskt. Så nu skapade vi ett nytt koncept i år med den här nano-utbildningen för att kunna genomföra det här.

Wallenstam sätter ihop nano-utbildningarna i samarbete med ett utbildningsföretag, men bolaget har själv den tekniska plattformen.

Utbildning för partners
En skräddarsydd nano-utbildning för fastighetsskötare hos Wallenstams partners genomförs nu. Utbildningen bygger på digitala lektioner på 3–5 minuter vardera med fokus på kundvård och bemötande.

Partnerutbildningen består av en mix av korta filmer och kortfattat skriftligt innehåll där varje lektion endast tar några minuter.

Lektionerna skickas via e-post och kan göras när det passar via datorn, plattan eller mobiltelefon. En effektiv metod att ge fakta, tips och inspiration i vardagen.

Skapar nya möjligheter
Elisabeth Vansvik ser många fördelar med nano-utbildningarna.

– De ger många möjligheter till uppföljning och kontinuitet i viktiga utbildningsfrågor. Detta blir ett bra alternativ i stället för en stor utbildningsinsats som tar mycket tid från alla och som det tar lång tid innan man kan göra om igen. Med nano-utbildningar får man en kontinuitet, man kan påminna och följa upp på ett väldigt bra och effektivt sätt. Vi kan ju till exempel kolla upp hur många som har sett och läst genom att testa och se hur många som har kunskapen efteråt.

”Vårt ansikte utåt”
Att Wallenstam även genomför nano-utbildningar för partnerbolagens anställda är en viktig del av fastighetsbolagets löpande arbete att göra fastigheter och närområden så trivsamma och miljövänliga som möjligt.

– Det är något som vi arbetar med internt och våra partners och fastighetsskötare är ju vårt ansikte utåt. Även om de inte är anställda hos oss, så är de ju Wallenstam-representanter när de är ute och jobbar. Så tanken är att det är samma anda som ska gälla hela vägen, säger Elisabeth Vansvik.

Text: Mats Cato
mats.cato@forvaltarforum.se

 

Bli den första att kommentera "Fördelar med nya digitala Nano-utbildningar"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega