Bostads AB Mimer fyller 100

Det började 1920 med ett hus på Västermalmsgatan. Idag är Bostads AB Mimer den största aktören på bostadsmarknaden i Västerås. Nu blickar man framåt för kommande 100 år. Först ut är omvandlingen av parkeringshuset Högne. Här blir det ett nytt parkeringshus och moderna hållbara bostäder med sedumtak, grönskande terrass och en stor välkomnande gemensam entré.

Det kommunalägda Bostads AB Mimer fyller 100 år. Det var den 1 december 1920 som Mimer startade sin verksamhet med ett hus på Västermalmsgatan, det som i folkmun kom att kallas för helvetet. Idag har Mimer drygt 11 500 hyreslägenheter i 31 områden, vilket gör att de är den största aktören på bostadsmarknaden i Västerås.

– Under dessa hundra år har mycket förändrats och förbättrats. På den tiden var till exempel en lägenhet på 27 kvadrat och torrdass i källaren boendelyx för en fembarnsfamilj. Idag är det betydligt högre boendestandard i alla våra lägenheter och när vi bygger är det med hållbara material och konstruktioner. Det är den pågående omvandlingen av kvarteret Högne ett bra exempel på, säger Mikael Källqvist, VD, Bostads AB Mimer.

Källa: Mimer

 

 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega