”Vi blir störst i Norden”

Scandic startar coworking på 270 hotell och får största nätverket av flexibla arbetsytor i Norden. Hotellkedjans marknadschef Eva Lundström berättar om den nya affärsidén.

De 270 hotellen som ska erbjuda coworking finns i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland och Polen. I Sverige rör det sig om 84 hotell, varav 26 bara i Storstockholm.

Det innebär att kontorsmarknaden i Norden får en jätteaktör inom coworking som är mångdubbelt större än konkurrenterna.

– Vi har ju ett fantastiskt nätverk med våra 270 hotell. Så vi blir störst i Norden, säger Eva Lundström, marknadschef på Scandic.

Billigt och enkelt
Scandics erbjudande bygger på enkelhet, är fritt från bindningstider och priset är 199 kronor för en dag, 799 för en vecka eller 1 999 för en månad. Köper man ett av de tre coworking-passen får man tillgång till arbetsytorna på alla Scandics hotell.

– Vi har ett attraktivt pris och under september och oktober har vi ett introduktionspris där vi har rabatterat alla de här prisnivåerna med 50 procent. Men det som skiljer sig mest är att vi inte har någon abonnemangsperiod och uppsägningstid. Det här ska vara enkelt och ingenting du behöver boka långt i förväg. Du går helt enkelt in på det hotell du vill besöka.

Främsta fördelarna
Eva Lundström ser tre stora konkurrensfördelar för Scandic jämfört med andra coworking-aktörer. Det handlar om lokalerna, bokningen och flexibiliteten.

– Främst är att vi erbjuder 270 hotell i bra lägen och tusentals ytor med dynamiska och kreativa miljöer. Sen är det enkelheten att boka och att du slipper binda upp dig.

Bättre möteslokaler
Coworking är bara delvis nytt för Scandic eftersom hotellkedjan har sin traditionella mötesaffär där det är möjligt att boka mötesrum. Eva Lundström menar att Scandic därför kan erbjuda sina coworking-kunder bättre möteslokaler än konkurrenterna.

– Ja, vi kommer ju från det hållet, så vi har en bredare produkt än de har.

Tidigare erfarenhet
Dessutom kan man säga att Scandic har erfarenhet av att erbjuda arbetsytor på andra sätt.

– Vi har ju gäster som suttit och jobbat i våra lobbys i ganska många år, framför allt i Stockholm men det är uppskattat över hela Sverige.  Nu hoppas vi att så många som möjligt, både nya och återkommande gäster provar på coworking-konceptet.

Ordinarie personal
Eva Lundström berättar att Scandic inte behöver rekrytera nya medarbetare för att klara den nya coworking-verksamheten.

– Det är vår ordinarie personal som tar hand om det här. Det är jätteduktiga på gästfrihet och service.

Spännande intäktsmöjlighet
Varför satsar Scandic på coworking just nu? Har det att göra med att hotellkedjan har drabbats hårt av minskat resande och inställda evenemang under pandemin.

– Nej, det har ingenting med pandemin att göra, men det är en spännande intäktsmöjlighet för oss. Vi hade gjort det här i vilket fall som helst. Trenden har ju pekat åt det här hållet, att fler vill jobba mer flexibelt, säger Eva Lundström.

Text: Mats Cato
mats.cato@forvaltarforum.se

 

Scandics coworking-koncept

  • Tillgång till nära 270 coworkingplatser i sex länder.
  • Arbetsyta utifrån behov – från lobby till lugnare arbetsmiljöer.
  • Wi-Fi och eluttag
  • Kaffe, te och kolsyrat vatten
  • Rabatterade priser i shop och restaurang
  • Städning
  • Receptionsservice
  • Utskrifts- och kopieringstjänster
  • Öppet 24/7
  • Mötesrum för 150 kronor per timme (baserat på tillgänglighet)

”Stay safe at Scandic”

För trygga hotellbesök i corona-tider följer alla Scandichotell programmet ”Stay safe at Scandic”. Det innebär fysisk distansering genom avståndsmarkeringar i hotellens allmänna ytor, tillgänglighet till handsprit, uppmaningar till att upprätthålla en god handhygien, utökade städrutiner, kontinuerlig desinficering av allmänna ytor och ett minskat antal platser i lobbys och restauranger.

 

Bli den första att kommentera "”Vi blir störst i Norden”"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega