Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

Castellum ska ta fram ny klimatstandard

– Castellum ska dela med sig av sina erfarenheter, säger bolagets hållbarhetschef Filip Elland.

Castellum har blivit inbjudna att medverka i det EU-finansierade projektet Carbon Risk Real Estate Monitor (CRREM) som ska hjälpa branschen att klara klimatomställningen.

CRREM erbjuder fastighetssektorn ett omfattande ramverk med fokus på exponering av koldioxidrisk och potentiella strategier för att minska den risken.

– Vi är hedrade och glada över att bli utvalda till detta viktiga projekt. Som en av piloterna var vi involverade i den offentliga konsultationsfasen av ramverket. Genom att dela våra erfarenheter och idéer om hur man minskar koldioxidutsläppen i verksamheten med CRREM, kommer Castellum att fortsätta bidra till en ny industristandard, säger Filip Elland, hållbarhetschef på Castellum.

Fokus på riskhantering
Klimatförändringar hotar ekonomisk tillväxt, fattigdomsminskning, livskvalitet och politisk stabilitet i världen. De kommer också att påverka byggnaders och infrastrukturers kvalitet och värde, skriver Castellum och tillägger;

Klimatförändringar kan äventyra fastighetsbolagens verksamhet om inga åtgärder vidtas för att förändra fastigheter. Därför är det väsentligt med ett starkare fokus på riskhantering av klimatförändringar.

Källa: Castellum

Bli den första att kommentera "Castellum ska ta fram ny klimatstandard"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega