Logga in  |  Annonsera  |  Tipsa oss  |  Om oss  |  Kontakt

Pilotprojekt banar väg för uppkopplade hem

Pilotprojektet genomfördes på Kvarngärdet i Uppsala. Foto: Rikshem

Rikshem tar ett helhetsgrepp om sitt digitaliseringsarbete för att skapa smarta och uppkopplade fastigheter.

Nyligen genomfördes ett pilotprojekt på Kvarngärdet i Uppsala och totalt planeras över 14 000 hyresgäster i hela landet få tillgång till ett nytt öppet nät under året.

Projektet genomförs tillsammans med samarbetspartnern Telia och kommer att innebära flera märkbara skillnader för Rikshems hyresgäster.

Öppet nät och sensorer
Genom tillgång till ett nytt öppet nät får hyresgäster fler och bättre tjänster att välja bland för bredband, TV och telefoni. De får även tillgång till kollektiv digital-TV och gratis 1 Mb bredband vilket gör att de kan utföra enklare samhällstjänster via internet utan att behöva teckna bredbandsabonnemang.

Rikshem ska även installera särskilda sensorer i lägenheterna för att mäta temperatur och fukt, vilket ger möjlighet att säkerställa jämnare temperatur och klimat i hemmen och på sikt möjlighet till energieffektiviseringar.

– Det känns mycket positivt att ge våra hyresgäster tillgång till det nya öppna nätet. De får större valmöjligheter och känner förhoppningsvis att det ger mervärde som hyresgäst hos Rikshem, säger Kristian Rolfsen Sandsborg, förvaltningsgruppchef på Rikshem i Uppsala.

Ett steg mot målet
I september går projektet in i nästa fas då installationer genomförs som berör över 6 000 lägenheter och samhällsfastigheter i Uppsala. Målet är att samtliga Rikshems fastigheter så småningom ska vara uppkopplade på ett likartat sätt.

– Vi strävar ständigt efter att göra vår fastighetsförvaltning bättre och våra kunder nöjdare. Pilotprojektet på Kvarngärdet har gett oss värdefulla erfarenheter som vi använder oss av när vi i höst tar projektet vidare i Uppsala och i övriga landet, säger Lena Franzén Lindfors, chef digitalisering på Rikshem.

Källa: Rikshem

 

För mer information

Lena Franzén Lindfors, chef digitalisering, Rikshem
010 70 99 311
lena.franzen-lindfors@rikshem.se

Filip Lindmark, kommunikatör, Rikshem
010 70 99 865
filip.lindmark@rikshem.se

 

Bli den första att kommentera "Pilotprojekt banar väg för uppkopplade hem"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega