Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

Telges bostadsbolag varslar 25

Under en tid har Telges bostadsbolag haft en ansträngd ekonomisk situation. Nu har Telge Bostäder och Telge Hovsjö kommit till en punkt där det ekonomiska läget inte längre är hållbart och tvingas varsla 25 tjänster. Ungefär hälften av tjänsterna som varslas är arbetare och hälften tjänstepersoner.

Enligt bolagens affärsplaner ska medarbetarna bli färre. Fram till 2025 ska antal medarbetare minska med cirka fem medarbetare per år. Nu varslas 25 personer, vilket går i linje med affärsplan men snabbare än planerat. Bolagen bedömer det som nödvändigt i situationen de befinner sig i men poängterar att det inte bara är rådande läge med Covid-19 som avgjort beslutet. Även om det spelar in.

Pontus Werlinder, vd för Telge Bostäder och Telge Hovsjö, förklarar:

– Vi har en tid vetat att vi behöver minska antalet tjänster, jobba effektivare och minska våra kostnader. En del i det innebär att vår organisation måste bli mer flexibel, vilket situationen med Covid-19 har gjort än mer tydligt, säger Pontus. Och än mer brådskande.

Det var på torsdagen Telge Bostäder och Telge Hovsjö la in sitt varsel till arbetsförmedlingen. Under de kommande veckorna kommer vd tillsammans med hela chefsgruppen arbeta fram vilka förändringar som krävs för att optimera organisationen. I nuläget kan bolagen därför inte säga mer specifikt vilka grupper som berörs av varslet.

Källa: Telge Bostäder

Bli den första att kommentera "Telges bostadsbolag varslar 25"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega