Kolleger viktigast på attraktiv arbetsplats

Kollegor och det sociala sammanhanget på arbetsplatsen har seglat upp som den absolut viktigaste faktorn för att en arbetsplats ska ses som attraktiv, särskilt för den yngre generationen.

Det visar en ny undersökning från Castellum med temat Framtidens arbetsliv. Hela 93 procent av de tillfrågade anser att kollegor är viktiga eller mycket viktiga. Trenden innebär en utmaning för arbetsgivarna, särskilt nu när hemarbete ökar dramatiskt i samband med coronakrisen.

Gränsen mellan arbete och socialt umgänge suddas ut allt mer och frågan är hur arbetsgivare på bästa sätt kan möta sina anställdas behov när jobbet inte bara är till för arbete, utan även för relationsbyggande och umgänge.

– Det framgår tydligt i vår undersökning att människor söker sig till arbetsgivare som erbjuder en positiv social kontext och kollegor att trivas med. Just relationer ser ut att i högre grad styra det nya decenniets arbetsmarknad, samtidigt som AI och robotisering tar allt större plats, säger Henrik Saxborn, verkställande direktör, Castellum AB.

Läs mer om Framtidens arbetsliv och ladda ned hela rapporten här

Bli den första att kommentera "Kolleger viktigast på attraktiv arbetsplats"

Lämna en kommentar

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Välj ett giltigt formulär