Nöjd Studbo-vinnare ökar tryggheten

Studentbranschens kundundersökning Nöjd Studbo har utsett årets bästa bolag. Helsingborgshem blev Årets Klättrare. Läs om hur bolaget ökar tryggheten.

Undersökningen visar att det genomsnittliga NKI-resultatet (Nöjd Kund Index) för studentbostadsbranschen ligger på 77 vilket är en ökning med tre enheter sedan 2019.

I undersökningen mäts även hur villiga studenterna är att rekommendera sina hyresvärdar, NPS (Net Promoter Score), som ökade med tio procentenheter under året och nu ligger på 58.

Nedan ser du alla vinnarna i Nöjd Studbo 2020:

Stora företag
Högst NKI: AF Bostäder
Årets klättrare: Stockholms studentbostäder

Medelstora företag
Högst NKI: MKB Fastighets AB
Årets klättrare: Örebrobostäder AB

Små företag
Högst NKI: Stiftelsen Östgötagården
Årets klättrare: Helsingborgshem AB

Lärosäten
Högst NKI: LU Accommodation

Årets specialpris
Störst ökning svarsfrekvens: Skövdebostäder AB

”Extra skjuts i arbetet”
I undersökningen fick Helsingborgshems studentboenden ett NKI på 80 jämfört med 74 förra året. Den enskilda faktor som har ökat mest är trygghet, från 60 till 74. Den största förbättringen gäller Bryggaregatans studenthem där trygghetsvärdena var låga i fjol.

– Resultaten från undersökningen ger en extra skjuts i arbetet och är ett kvitto på att vi jobbar med rätt insatser, fortsätter Inge Gustavsson, bostadschef på Helsingborgshem.

Dialog och samarbete
Basen i arbetet är dialog och brett samarbete med olika aktörer i hela stan. Tillsammans med studenterna, Campus Lunds universitet, stadsledningsförvaltningen, stadsbyggnadsförvaltningen och Polisen har Helsingborgshem arbetat intensivt för att förbättra situationen.

– Vi har haft gemensamma möten där vi kommit fram till vad vi behöver göra för att studenterna ska känna sig trygga, berättar Inge Gustavsson. Det handlar bland annat om att vi på Helsingborgshem är mer på plats och är mer tillgängliga, att vi åtgärdar olika fel snabbt och ger bättre information. Vi ser över och förbättrar otrygga platser – till exempel passager och infarter. Vi trygghetsvandrar i området och vår Trygghetsjour är tillgänglig efter kontorstid, om det behövs. Vi jobbar brett med många olika insatser – en helhet som nu ger resultat, säger Inge Gustavsson.

Källa: Nöjd Studbo/Helsingborgshem

 

 

Bli den första att kommentera "Nöjd Studbo-vinnare ökar tryggheten"

Lämna en kommentar

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Välj ett giltigt formulär