Logga in  |  Annonsera  |  Tipsa oss  |  Om oss  |  Kontakt

Nya specialister ska lyfta branschen

Hemsö rekryterar två specialister utanför fastighetsbranschen för att satsa på innovation och digitalisering. Läs intervjun där de berättar vad de kan tillföra.

Nyligen anställde Hemsö Malin Boman som innovationsledare och Fredrik Hörnsten som digitaliseringschef (CDO).

Malin kommer närmast ifrån konsultbolaget itch där hon var Business Designer. Fredrik kommer också från konsultvärlden och senast från Decerno där han var COO.

Vad kan ni tillföra till Hemsö?

Malin: Ett utifrånperspektiv och massa energi. Med min och Fredriks samlade erfarenhet av att driva innovation och digital transformation och Hemsös expertis inom samhällsfastigheter har vi riktigt spännande förutsättningar att bygga vidare på.

Fredrik: I min roll som CDO siktar jag på att komplettera ett redan väl fungerande Hemsö med det ”digitala lagret” och därigenom skapa nya värden för skolor, äldreboenden, sjukvård och rättsväsende.

Hur ser era respektive roller ut, vad ska ni göra?

Fredrik: Mitt fokus kommer att primärt handla om att ansvara för digitalisering både internt inom Hemsö och externt för att förstärka Hemsös erbjudanden i våra fastigheter. All digitalisering bör drivas utifrån ett innovationsperspektiv vilket innebär ett tätt samarbete med Malin som innovationsledare.

Malin: Som innovationsledare är min främsta uppgift att skapa förutsättningar för att Hemsö ska kunna driva ett framgångsrikt innovationsarbete. Den röda tråden är att ta idéer och utveckla dem till verkliga lösningar, innovationer. Precis som Fredrik jobbar jag med både kund- och verksamhetssidan av Hemsö.

Vad är viktigast att börja med för att digitalisera Hemsö?

Malin och Fredrik: Att börja med människorna. Förstå deras sammanhang och vad de behöver. Det kan vara kunder, anställda eller någon annan slutanvändare. Nyttan måste vara tydlig för att skapa ett bra driv i digitaliseringsresan. Det gäller inte bara på Hemsö, utan för alla företag och organisationer.

Vad tar ni med er från era tidigare jobb som ni kan ha glädje av hos Hemsö?

Fredrik: Efter många år inom konsultbranschen tar jag främst med mig förmågan att identifiera problem och se möjligheter hos de som ska använda de tekniska lösningarna och på så sätt nå användarvänliga resultat som blir nyttjade.

Malin: Skulle säga min erfarenhet av att driva innovation och affärsutveckling genom att kombinera ett starkt användarperspektiv, en hållbar affärslogik och praktisk genomförbarhet i allt vi gör. Att jag är van att jobba tvärfunktionellt och bygga bron medan vi springer passar också väldigt bra på Hemsö.

Vad har ni för erfarenhet av fastighetsbranschen?

Malin och Fredrik: Ingen alls egentligen, men det såg både Hemsö och vi som en styrka i den här typen av roller!

Fredrik: Nu kan vi möta Hemsö med nya ögon och tillsammans med mycket kunniga kollegor bidra med nya infallsvinklar som genererar nya insikter till förmån för Hemsö, våra brukare och samhället i stort.

Malin: Instämmer. Det är inspirerande att jobba i en verksamhet och en bransch som har ett tydligt bidrag till samhället, inte minst i dessa tider. Det är samtidigt med stor ödmjukhet som vi kommer in och tar oss an en massa saker att göra när det finns många andra, både i och utanför branschen, som har det mycket tuffare just nu. Vi ser också att det behövs mycket innovation och digitalisering för att gå stärkta ur den här krisen, så det känns bra att kunna bidra till det i det större perspektivet.

Text: Mats Cato
mats.cato@forvaltarforum.se

 

 

Bli den första att kommentera "Nya specialister ska lyfta branschen"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega