Nya direktörer på Locum

Locum rekryterar två nya fastighetsdirektörer som ska utveckla förvaltningen av vårdfastigheter inom Region Stockholm. Den 4 maj 2020 börjar Patrik Häggstrand som fastighetsdirektör för akutsjukhus och Åsa Welander som fastighetsdirektör för universitetssjukhusen och länets övriga sjukhus.

Patrik Häggstrand såväl som Åsa Welander har en gedigen och mångårig erfarenhet inom förvaltning av samhällskritiska fastigheter som ställer höga krav på funktionalitet och driftsäkerhet.

Åsa Welander kommer närmast från en tjänst som fastighetsdirektör för Statens fastighetsverk där hon ansvarat för Stockholms slott, regeringsbyggnader och utrikes fastigheter såsom ambassader och residens världen över. Dessförinnan har hon bland annat arbetat som förvaltningschef på Specialfastigheter och varit chef för uthyrning av bostäder på Fastighets AB Förvaltaren.

– Locum har haft en period med stort fokus på stora nybyggen och jag ser fram emot att nu få vara med och bidra till att säkerställa en långsiktig och hållbar förvaltning av vårdfastigheterna i länet med ett tydligt fokus på verksamheternas olika behov, säger Åsa Welander, ny fastighetsdirektör för universitetssjukhus och mindre sjukhus på Locum.

Patrik Häggstrand har 30 års erfarenhet från fastighetsförvaltning och byggprojekt. Nu senast som ägare och vd på eget bolag med bredd inom fastighetssektorn. Han har tidigare varit fastighetschef för Lidingö stad och haft många olika roller på Statens fastighetsverk där han senast var chef för verksamhetsutveckling.

– Locums hyresgäster är vården vars lokaler måste fungera och vara driftsäkra dygnet runt, året runt. I dessa tider blir det ännu tydligare att det är viktigt att följa med och nyttja den tekniska utvecklingen för att hitta smarta lösningar. Det ska bli väldigt kul och intressant att få bli en del av en kompetent organisation med ett sådant viktigt uppdrag, säger Patrik Häggstrand, ny fastighetsdirektör för akutsjukhus på Locum.

Bli den första att kommentera "Nya direktörer på Locum"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega