Innehåll från Berg & LandskapAnnons

Så ökar du trivseln utomhus​ ​med små medel

Förändringar som syns och ökar trivseln hos hyresgästerna behöver inte kosta mycket. Det menar utemiljöföretaget Berg & Landskap som ger praktiska tips på förbättringar som gör skillnad.

Trots osäkra och föränderliga tider så kvarstår behoven. Varje ny säsong har sina utmaningar och att hålla utemiljön i fint skick är ett ständigt pågående arbete.

Även med en mindre budget ska det vara möjligt att göra synliga och nödvändiga förändringar, menar landskapsingenjören Oskar Berg, VD och grundare för utemiljöföretaget Berg & Landskap.

– Med rätt planering, kunskap och genomtänkta val går det utan problem att genomföra ​mindre insatser​ med samma upplevda effekt som en fullskalig renovering, men till en tiondel av priset.

Mycket pang för pengarna
Det handlar till stor del om att göra smarta val för att få effekt och samtidigt minska driftkostnaderna.

– Du behöver inte välja mellan ett lägre investeringsvärde och en högt upplevd effekt, du kan få båda. Det går verkligen att öka trivseln med små medel och på så vis få mycket pang för pengarna, säger Oskar Berg.

Samma upplevda effekt för en tiondel av priset
Berg & Landskap utför uppdrag till offentligt upphandlade organisationer som exempelvis kommunala bostadsbolag, samt för privata företag där exempelvis Stockholms travsällskap är en kunderna. I skrivande stund är förberedelserna för Elitloppet på Solvalla i full gång.

Oskar Berg och hans kollegor uppskattar de olika utmaningarna i uppdragen de utgör. Oavsett om det är en mindre bostadsrättsförening eller en hel travbana som behöver hjälp är grunden dock densamma; yrkesstolthet.​ ​Att använda sin kompetens till att komma till nytta för så många som möjligt.

– Vi kan utan problem sänka kostnaderna för alla typer av verksamheter och samtidigt göra miljön både mer trivsam​, ​säker​ ​och trygg. Vi kan leverera samma upplevda effekt som en fullskalig renovering, men för en tiondel av priset.

Tre bra knep att ta till i tider med ansträngd budget

Oskar Berg tipsar om 3 bra knep att ta till för att öka trivseln oavsett budget/med små medel.

1. Öka tryggheten

För att få ökad rörelse i ett område och därmed öka attraktiviteten och användandet av utemiljöer behöver människor känna sig trygga. Vad trygghet innebär är såklart individuellt, men många upplever att översikt och belysning är viktigt.

Beskärning och rensning av buskage är en väldigt enkel åtgärd men som syns och ökar tryggheten på ett område. Håll sikten fri och var noga med att hålla befintlig belysningen fri så att upplysningen uppnår maximal effekt.

  •  Försök om möjligt hålla buskage och vegetation öppen i spannet mellan 0,4-2,4 meter för ökad genomsikt.
  •  Att framhäva befintlig belysning brukar räcka långt – kostnadsmässigt är det stor skillnad på att planera upp och dra om ny belysning.

2. Öka trivseln
Det är inte ovanligt med flera hundra kvadratmeter buskage som få uppfattar och som dessutom är dyra i drift. Då kan man lägga igen buskagen till en mer lättskött gräsmatta, och samtidigt hitta punkter med mer iögonfallande planteringar. Exempelvis prydnadsgräs och murgröna som båda är lättskött och ger ett stabilt, välvårdad intryck hela året.

3. Öka drift-effektiviteten
Att få bort hinder från gräsmattor kan spara stora pengar. Stoppstenar är väldigt vanligt, men tiden och därmed kostnaden för ombesörja detta ska inte underskattas. En välplanerad gräsyta utan hinder i form av sten, träd och buskar kan fortfarande göras trivsam och komprimeras för att på så sätt underlätta utförande i driften.

 

 

Just nu erbjuder Berg & Landskap en gratis statusrapport​* för ditt område till ett ​värde ​av​ 4 000–11 000:- exklusive moms​.

Skulle du dessutom anlita Berg & Landskap att utföra åtgärderna i rapporten får du rabatt på första fakturan – motsvarande vad statusrapporten kostar.

Tel: 0775 – 33 30 15 info@bergochlandskap.se
www.bergochlandskap.se

*Rapporten innehåller föreslagna åtgärder unika för ditt område – som ger ökad trivsel, trygghet och säkerhet. Alla föreslagna åtgärder lämnas med fasta priser. Du är fri att använda antingen Berg & Landskap eller annan utförare.

Bli den första att kommentera "Så ökar du trivseln utomhus​ ​med små medel"

Lämna en kommentar