Så stöttar MKB hyresgästerna i corona-tider

Klicka på bilden för att se filmen med MKB:s musikunderhållning.

Musik, dans och gympa på gårdarna, samarbete med Skåne stadsmission för hjälp till äldre samt hjälp till sjukvården att nå ut med information till de som inte talar svenska. Så vill MKB Fastighets AB underlätta livet för sina hyresgäster i corona-krisen.

MKB:s styrelse har gett bolagets vd i uppdrag att avsätta upp till tio miljoner kronor för vardagsnära trygghetsskapande insatser till hyresgästerna de kommande månaderna.

Maria Tengroth, projektansvarig för sociala investeringar på MKB håller ihop satsningen.

– Vi börjar med fyra olika satsningar för att stärka tryggheten i våra bostadsområden och vi riktar oss särskilt till hyresgäster över 70 år samt barn och unga.

Stöd till äldre
MKB har bland annat inlett ett samarbete med Skånes stadsmission som ett stöd till äldre och andra riskgrupper som behöver hjälp med att handla.

– Hyresgästerna hör av sig till oss och så förmedlar vi kontakt med stadsmissionen, som även ska kunna hjälpa till med andra trygghetsskapande åtgärder, säger Maria Tengroth.

Musikunderhållning på gårdarna
Under parollen ”Öppna ditt fönster och släpp in musiken” har MKB också inlett ett kulturevenemang på innergårdarna

– Vi anlitar musiker som spelar och sjunger på gårdarna så att de boende kan ta del av musiken från sina lägenheter. Ett sätt att skapa trivsel i en svår tid samtidigt som vi kan ge stöd till kulturarbetare som har det tufft just nu. Tanken är att även kunna ha teaterföreställningar och filmvisningar.

På liknande sätt kommer man även att arrangera gympa och annan fysisk aktivitet med hjälp gympa- och dansledare.

Extra mycket vackra blommor
Dessutom har man medarbetare i området som hjälper sjukvården och andra myndigheter att nå ut med information om corona-pandemin till hyresgäster som inte talar svenska.

– Sist men inte minst gör vi riktigt fint i bostadsområdena genom att plantera extra mycket blommor och andra växter, det ska se vackert ut och dofta gott, säger Maria Tengroth.

Text: Hans Hellberg
hans.hellberg@forvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega