Mental tränare sprider arbetsglädje

Vad säger den senaste forskningen om motivation och arbetsglädje? En av Sveriges mest efterfrågade föreläsare har specialiserat sig på att sprida svaren på den frågan.

Olof Röhlander är norrlänningen som sadlade om från elitspelare i bordtennis till mental tränare, författare och en av Sveriges populäraste talare. Han har skrivit fem böcker om mental träning och sex gånger utnämnts till Årets Talare/Årets Föreläsare.

Olofs nya föredrag ”Bra är det nya bäst” är en av programpunkterna på Förvaltarforums seminarium Framtidens Förvaltare 2020 som äger rum i Stockholm den 5 februari.

– I mitt nya föredrag ”Bra är det nya bäst” blir det drag. Jag utlovar inspiration, skratt och energi. Där kommer jag prata om den senaste motivationsforskningen, om team, förändring och varför olikheter är en styrka, säger Olof Röhlander.

Framrutan och backspegeln
I föredraget tar Olof tag i det som spelar roll för att kunna skapa motivation och arbetsglädje på riktigt. Sprunget ur den senaste forskningen tillsammans med Olofs egna erfarenheter fokuserar han på att ge oss kraft att förändra vår vardag.

Olofs motto är att ”framrutan ska vara större än backspegeln” eftersom dina beslut är viktigare än ditt förflutna. Han har en förmåga att få oss att känna att det svåra verkar enkelt och det jobbiga mindre tråkigt.

Världsmästarens attityd
”Arbetsglädje, förväntningar och mental balans är nyckelorden som ger oss den energi vi behöver för att framrutan fortsatt ska vara större än backspegeln. Och det är precis det som jag fokuserar på i mina föredrag”, skriver Olof på sin hemsida.

En del av resan mot det han gör idag förklaras av en tolv år lång bordtenniskarriär. Den mynnade ut i tre distriktsmästerskap i singel och ett SM-silver i lag med Falkenbergs BTK år 1995. Säsongen med världsmästaren Stellan Bengtsson som tränare formade Olofs attityd till livet.

Stellan menade att det inte är förrän du gör något fullt ut som det händer något av verkligt värde. Ska du göra det du sagt att du vill, så gör det till varje pris. Låt det kosta!

Text: Mats Cato
mats.cato@forvaltarforum.se

Läs om seminariet Framtidens Förvaltare

 

Olof Röhlanders böcker

  • Det blir alltid som man tänkt sig – handbok i mental styrketräning
  • Om konsten att bryta ihop och komma igen
  • Konsten att njuta av livet – och ändå få saker gjorda
  • Bli en vinnarskalle – handbok i mental träning
  • Peptalk – Din termos i gryningen

Kort om Olof Röhlander

Yrke: Inspiratör, författare, mental tränare
Bor: Stockholm
Född: 1976
Gör: Föreläser och skriver. Njuter av livet.
Utbildning: Licensierad mental tränare (slh.nu).
Familj: Sambo Maria och bonusdotter Filippa.
Aktuell: Nya showen ”Bra är det nya bäst”.
Meriter: Sex gånger utnämnd till Årets Talare / Årets Föreläsare.
Motto: Framrutan ska vara större än backspegeln.
Intresse: God mat, ljuva drycker, bra samtal. Restaurangromantiker.
Övrigt: Sommarpratare i P1 2018.

Läs mer på Olofs hemsida

 

 

Bli den första att kommentera "Mental tränare sprider arbetsglädje"

Lämna en kommentar

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Välj ett giltigt formulär