Hestia utökar med uthyrning

– Vi märker just nu ett ökande intresse från mindre fastighetsbolag, som har vuxit mycket på kort tid, säger Maarit Nordmark, chef för Hestias Asset Management.

Hestia hjälper sedan en tid sina AM-kunder även med uthyrning.
– Det var ändå våra asset managers (AM) som fick göra det mesta jobbet i samband med uthyrning så därför är det lika bra att ha helhetsuppdraget, säger Maarit Nordmark, chef för Hestias Asset Management.

Hestia har tidigare tagit hjälp av mäklare i samband med att deras AM-kunder behövt hitta nya hyresgäster. Men nu har bolaget startat egen uthyrningsverksamhet. Det är Johan Magnusson, mäklarutbildad förvaltare, som delar sin tid mellan uthyrning och förvaltning.

 Efterfrågan från kunderna
– Kunderna har efterfrågat det och vi märkte att våra asset managers ändå fick göra det mesta av jobbet – annonsera, sköta visningar, hålla i ombyggnader och kontakter med arkitekter, förhandla med både avgående och tillkommande hyresgäster och ta fram hyresavtalet.

Nu kopplar vi helhetsgreppet och det blir dessutom billigare för kunden, säger Maarit Nordmark.

Tydligt erbjudande
Spelar in i satsningen gör också att Hestias helhetsförvaltade portföljer och fastigheter, Asset Management, vuxit till att omfatta fastigheter med 24 miljarder i marknadsvärde.

– Vi har i enstaka fall hjälpt till med uthyrningsmäkleri även tidigare men nu har vi det som ett tydligt eget område, som ska växa, säger Maarit Nordmark.

Ökande intresse
Hestias AM-enhet består i dag av sju personer som främst hanterar logistikfastigheter, handel och kontor. Bland kunderna finns bland annat fonder, investerarkonsortier och börsnoterade bolag.

– Vi märker just nu ett ökande intresse från mindre fastighetsbolag, som har vuxit mycket på kort tid. Det gäller även nystartade bolag som inte vill bygga upp en egen förvaltnings- och driftorganisation, där vi kan leverera alla tjänster. Hestia är uppbyggd som ett fastighetsbolag, med alla tjänster som behövs, fast utan att äga egna fastigheter, säger Maarit Nordmark.

Text och foto: Hans Hellberg
hans.hellberg@forvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega